Guvernul român lapte viața din companiile de stat, prin utilizarea lor de profit pentru a acoperi creșterea cheltuielilor publice

DISTRIBUIE

Guvernul român lapte viața din companiile de stat, prin utilizarea lor de profit pentru a acoperi creșterea cheltuielilor publice

guvernul româniei forțează companiile de stat să plătească suplimentar-plata dividendelor din rezerve pentru a acoperi creșterea deficitului bugetar ca urmare a creșterii salariilor și a cheltuielilor sociale și costurile de împrumut.

revizuirea bugetului proiectului prezentat joi de Ministerul de Finanțe arată că veniturile din dividende va crește de LEI la 1,9 miliarde de euro (410 milioane EUR), comparativ cu nivelul estimat ca guvernul a forțat profitabile întreprinderi de stat să plătească suplimentar-dividende la sfârșitul acestui an din rezervele lor.

principala sursă de dividende pentru guvernul de stat de energie deținut de companii care operează sub controlul Ministerului Energiei sau de Ministerul Economiei.

Hidrolectrica, cea mai profitabilă companie de stat, va plăti suplimentar-dividende de 550 milioane LEI în decembrie, ca a acționarilor este programată luna viitoare pe acest subiect.

Alte companii obligat să plătească suplimentar-dividende sunt Romgaz, Nuclearelectrica sau Transgaz.

de România la bugetul general consolidat, care include fiscală și bugetele sociale ale guvernului, a înregistrat după primele nouă luni ale acestui an un deficit de RON de 16,8 miliarde de euro (3,6 miliarde de EURO), sau de 1,77% din PIB estimat, de 2,5 ori mai mare comparativ cu aceeași perioadă a anului 2017 ca creșterea cheltuielilor umbrește creștere a veniturilor, potrivit datelor publicate de Ministerul de Finanțe.

veniturile Bugetare au crescut cu 13,6 la sută față de primele nouă luni din 2017, dar cheltuielile au crescut cu 18,4 la sută.

Dar experții sunt îngrijorați în special de creșterea rapidă a guvernului, cheltuielile cu dobânzile.

datele Oficiale arată că cheltuielile cu dobânzile au crescut cu 21,5% în primele nouă luni ale acestui an, la LEI 9,7 miliarde de LEI la 8 miliarde de euro în ianuarie-septembrie 2017.

revizuirea bugetului proiectului crește interesul cheltuieli de 1 miliard de LEI, comparativ cu bugetul actual figuri ca ratele dobânzilor sarit la 4 ani de mare în acest an.

 

The post Guvernul român lapte viața din companiile de stat, prin utilizarea lor de profit pentru a acoperi creșterea cheltuielilor publice appeared first on Business Review.

Guvernul român lapte viața din companiile de stat, prin utilizarea lor de profit pentru a acoperi creșterea cheltuielilor publice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *