Guvernul român a lovit de „mâna invizibilă” a pieței ca costurilor de împrumut sari mai mult cheltuielile sociale

DISTRIBUIE

Guvernul român a lovit de „mâna invizibilă” a pieței ca costurilor de împrumut sari mai mult cheltuielile sociale

guvernul româniei costurile de împrumut au crescut cu 25,5% în primele zece luni ale acestui an, până la RON 11.2 miliarde de euro (2,4 miliarde de EURO) cât se plătește dobânzi mai mari pentru a acoperi creșterea cheltuielilor cu salariile și pensiile, potrivit datelor oficiale consultate de către Business Review.

în perioada ianuarie-octombrie 2017, cheltuielile cu dobanzile de la guvern s-au ridicat RON 8,9 miliarde.

cheltuieli cu Dobânzi rata de creștere a depășit în primele zece luni ale acestui an cheltuielile guvernamentale asupra funcționarilor publici salarii (+25.4 la sută) sau prestații sociale, inclusiv pensii publice (+12,1%), Ministerul Finanțelor indică datele.

mai Rău, cheltuieli cu dobânzi rata de creștere s-a accelerat în octombrie, de la 21,5 la sută în primele nouă luni ale acestui an.

Experții sunt deosebit de preocupați de creșterea rapidă a guvernului, cheltuielile cu dobânzile.

deficite Mai mari pot face mult mai dificil pentru guvernul romaniei pentru a strânge fonduri în vederea finanțării datoriei publice.

România este deja stat membru al uniunii europene, care plătește cele mai mari rate ale dobânzii pentru datoriile sale (3.96% pe an în 2017) și recente date Eurostat au arătat România au înregistrat cea mai mare rată anuală a inflației în rândul statelor membre ale Uniunii Europene timp de opt luni într-un rând în acest an.

România e stat suveran obligațiuni pe 10 ani randament, un barometru pentru costul de finanțare în economie, ajuns anul acesta 4 ani de mare de mai mult de 5 la sută, pe fondul preocupărilor în creștere în ceea ce privește starea de sănătate a finanțelor publice.

cheltuielile Cu dobânzile rata de creștere ar putea accelera și mai mult în decembrie, Ministerul Finanțelor a acceptat să plătească o 4,67 la sută rata dobânzii la debitorii săi, luni, la prima licitație de obligațiuni de stat de lună.

de România la bugetul general consolidat, care include fiscală și bugetele sociale ale guvernului, a înregistrat după primele zece luni ale acestui an un deficit de 20,9 miliarde LEI (4,5 miliarde de EURO), sau cu 2,2 la sută din PIB estimat, fiind de 3,2 ori mai mare comparativ cu aceeași perioadă a anului 2017, potrivit datelor oficiale.

cu toate Acestea, ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, susține că guvernul va păstra deficitul bugetar la 3 pcercent din PIB până la sfârșitul anului 2018.

După primele zece luni din 2017, deficitul public a fost de 6,62 miliarde LEI (1,45 miliarde EUR), sau cu 0,8 la sută din PIB.

Comisia Europeană a stabilit recent că România nu a luat nici o acțiune eficientă ca răspuns la recomandarea Consiliului din iunie, iar acum propune o recomandare revizuită de o ajustare structurală anuală de cel puțin 1 la sută din PIB în 2019.

The post guvernul român a lovit de „mâna invizibilă” a pieței ca costurilor de împrumut sari mai mult cheltuielile sociale appeared first on Business Review.

Guvernul român a lovit de „mâna invizibilă” a pieței ca costurilor de împrumut sari mai mult cheltuielile sociale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *