Ministerul de Finanțe a lovit de propriile sale măsuri: cererea slabă pentru obligațiuni la dobânzi mai mari

DISTRIBUIE

Ministerul de Finanțe a lovit de propriile sale măsuri: cererea slabă pentru obligațiuni la dobânzi mai mari

ministerul De Finanțe a începe să se simtă consecințele propriilor sale măsuri ca băncile și alți investitori show mai mic interes în cumpărarea de obligațiuni suverane și cere dobânzi mai mari.

joi, două licitații pentru certificate de trezorerie și obligațiuni de stat nu a reușit ca investitorii au arătat pic de atractie pentru finanțarea guvernului româniei.

prima licitație, de 500 milioane LEI, 1 an-T-facturi, nu a reușit în întregime ca investitorii oferit doar RON 209 milioane de euro și a cerut ratele ridicate ale dobânzilor, împingând ministrul de Finanțe de a respinge toate ofertele.

Cea de-a doua licitație, pentru 400 de LEI obligațiuni pe 10 ani, nu a reușit parțial ca ministerul de Finante a atras 389 RON la cost mai mare decât cel precedent aceeași scadență ofertelor.

miercuri, ministerul de Finanțe a încercat să obțină 100 de milioane de EURO împrumut de la investitori și a reușit să atragă doar EUR-83.5 milioane de euro la rate ale dobânzii mai mari, de 0,97% pe an.

săptămâna Trecută, un RON 400 de milioane de iunie-2023 licitație a mers, de asemenea, slab, cu cererea totală de RON 328 de milioane de răspândit într-o gamă destul de largă.

Ministerul de Finanțe a alocat RON 249 de milioane de euro de la un 4..41 la sută mediu și de 4,43% maxim, în timp ce rata medie a respins oferte a fost de 4,45 la sută. – considerat de analiști „slab licitație atât cererea, cât înțelept și randament-înțelept.”

Un recent BR analiza a arătat că guvernul român este lovit de „mâna invizibilă” a pieței ca costurilor de împrumut sari mai mult cheltuielile sociale.

România e stat suveran obligațiuni pe 10 ani randament, un barometru pentru costul de finanțare în economie, a ajuns anul trecut 4 ani de mare de mai mult de 5 la sută, iar acum este din nou pe un trend ascendent, pe fondul preocupărilor în creștere în ceea ce privește starea de sănătate a finanțelor publice.

Noi taxe, dar nici buget

are nevoie Disperată de bani pentru a-și finanța creșterea cheltuielilor, guvernul a recentlty a introdus o taxă pe activele bancare de 0,3 la sută de la 1 ianuarie 2019, și acoperiți de retail si corporate prețului la gaze de la 68 RON/Mwh.

De asemenea, guvernul a impus taxe speciale de 2 la sută din cifra de afaceri a companiilor energetice și de 3% pentru companii de telecomunicații.

Experții spun că plafonarea internă a prețurilor la gaze naturale va lovi greu principalii doi producători de gaze din România, Romgaz și OMV Petrom, și va limita investițiile în câmpuri de gaze, în timp ce avantajele pentru consumatori de vânzare cu amănuntul sunt doar pe termen scurt.

guvernul nu a lansat până acum un proiect de buget pentru anul 2019 și mulți experți spun că nu are bani pentru a-și finanța creșterea cheltuielilor privind funcționarilor publici salariile și pensiile.

După primele 11 luni din 2018, deficitul public a fost de RON 26 miliarde de euro (5,6 miliarde EUR), sau 2,74 la sută din PIB-ul estimat. Deficitul pentru tot anul 2018 nu a fost încă lansat, dar unii oficiali au spus că nu s-a’t încălcat bugetul Uniunii Europene plafonul de deficit de 3 la sută din PIB.

Comisia Europeană a stabilit recent că România nu a luat nici o acțiune eficientă ca răspuns la recomandarea Consiliului din iunie, iar acum propune o recomandare revizuită de o ajustare structurală anuală de cel puțin 1 la sută din PIB în 2019.

The post ministerul de Finanțe a lovit de propriile sale măsuri: cererea slabă pentru obligațiuni la dobânzi mai mari appeared first on Business Review.

Ministerul de Finanțe a lovit de propriile sale măsuri: cererea slabă pentru obligațiuni la dobânzi mai mari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *