Antreprenorii români care au aruncat afară din universitate; Cum România se compară cu țările occidentale

DISTRIBUIE

Antreprenorii români care au aruncat afară din universitate; Cum România se compară cu țările occidentale

ți-ai imagina Iulian Stanciu, CEO al eMAG și proprietarul de CAP distribuitorul si retailerul Flanco, de lucru ca un asistent analist programator într-o instituție de stat? Sau Frank Timiș, un om cu o avere de 400 de milioane de EURO, ca mecanic auto la STB?

România nu’t au mulți antreprenori care nu’t absolvenți de studii universitare, indiferent de cât de lipsită de sens grade lor. Unul dintre cei fără un grad este Iulian Stanciu, care s-a lăsat de Cibernetică în cel de-al patrulea an de a face afaceri, și acum ruleaza eMAG, cel mai mare retailer online din romania. Un altul este Frank Timiș, care doar a participat la o școală profesională de mecanici auto înainte de a părăsit România și s-a stabilit ca refugiat în Perth, Australia.

Iulian Stanciu spune sece plecat la facultate pentru că „trebuie să faci așa”, nu pentru că el de fapt a vrut să. El nu’t găsi teoretice zona foarte interesant, astfel încât, în cel de-al patrulea an, el și-a început prima afacere, de a vinde calculatoare, într-un apartament de pe Bulevardul Magheru. De atunci, el nu a fost la școală, ca el nu’t avea timp.

Dar asta nu-l împiedică să învețe pe cont propriu, să citească, să fie la curent cu toate lucrurile noi.

O a treia persoană în această situație este George Becali, un om și mai bogat decât Frank Timiș, cu o avere evaluată la 500 de milioane de EURO, care spune că a părăsit școala de Drept în cel de-al treilea an.

în Afară de cei săraci antreprenoriat educație, motiv pentru care este un fel de ipocrizie poporului român, mai ales între familie și prieteni. De obicei, Românii cred că doar absolvenții de studii superioare sunt destul de inteligent, și chiar mai mult dacă ei vorbesc cel puțin o limbă străină.

problema este că ne confundă educația cu învățarea. Prima se face de către școli, cea de-a doua trebuie să facem noi înșine, pentru a obține o mai bună înțelegere a lumii în care trăim.

numărul de extrem de antreprenori de succes fără facultate este mult mai mare în țările occidentale. În fapt, una dintre cele mai cunoscute persoane în această situație sunt Bill Gates (citește 50 de cărți/an), Mark Zuckerberg (25 de cărți/an), fondatorul Virgin Richard Branson, Larry Elison de la Oracle, sau fondatorul Apple, Steve Jobs. Cele mai multe dintre ele renunțat la școală la diferite etape.

nimeni Nu spune că este mai bine fără școală, fără a învăța, cu posibila excepție a lui George Becali. Restul, absolvenți de facultate sau nu, susțin ideea de educație, și spun că este cea mai importantă bază pentru un viitor antreprenor.

statisticile arată că 68% dintre antreprenorii care au reușit să creeze întreprinderi în valoare de peste 1 miliard de DOLARI și-au finalizat studiile. Multe dintre ele sunt specializate în domenii legate de inginerie, economie/afaceri si, surprinzator sau nu, arte. Și dacă ar fi să comparăm aceste statistici la nivelul general al populației care a absolvit studii superioare, vom vedea că antreprenorii în fapt a pus un mare accent pe educația formală la fel de bine.

Cum este in Romania

problema cu România este în principal de faptul că abilitățile nu sunt încurajate și folosite eficient, mai ales în instituțiile de stat, în cazul în care regulile pentru angajarea și promovarea sunt diplomă și vechime-a bazat mai degrabă decât să se bazeze pe abilitățile și reală experiență de muncă.

„Angajați’ angajarea cu instituțiile și autoritățile publice și cu alte unități bugetare se face numai prin concurs sau examen, după caz, la condițiile de organizare și modul de desfășurare a concursului/examenului fiind stabilit printr-un regulament aprobat prin hotărâre a Guvernului nu. 286/2011 al comisiei„, a spus Ministerul Muncii și Dreptății Sociale.

Fiecare persoană care îndeplinește condițiile generale ale art. 3 din actul normativ mai sus, precum și condițiile specifice stabilite pe baza fișei postului, la propunerea structurilor în al cărui birou vacant de poziție este situat. În termeni de educație formală, ei trebuie să aibă o diplomă de bacalaureat.

„de Promovare a personalului contractual din sectorul bugetar în clasele profesionale sau etape se face printr-un examen, pe baza unui raport de evaluare întocmit de șeful ierarhic și aprobat de către conducătorul autorității sau instituției publice și pot fi organizate trimestrial, semestrial sau anual, în funcție de decizia managerului autoritate sau instituție publică. În conformitate cu prevederile art.31 alineatul (6) din Legea-Cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, promovarea în imediat profesional superior clasele sau gradele se face de la 3 până la 3 ani, în funcție de performanțele profesionale individuale, ” continuă reprezentanti de la Ministrul Muncii.

Practic, este suficient pentru ei să meargă să lucreze pentru a obține promovat la fiecare trei ani.

statul nu’t par să fie interesați de abilitățile – în general se apreciază “hârtie impingatoare” cu vechime.

post antreprenorilor români care au ieșit din universitate; Cum România se compară cu țările occidentale apărut pentru prima dată pe Business Review.

Antreprenorii români care au aruncat afară din universitate; Cum România se compară cu țările occidentale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *