Băncile din românia să plătească „lăcomia” impozit pe bunurile trimestrial

DISTRIBUIE

Băncile din românia să plătească „lăcomia” impozit pe bunurile trimestrial

băncile românești vor plăti trimestrial așa-numita „lăcomia fiscale” impuse de guvern, o măsură care riscurile împinge ratele dobânzii mai mare în România. Calculat la curent ratele de pe piața monetară în România, impozitul pe bunurile vor fi de 0,3 la sută din activele pe trimestru, în sensul că valoarea totală a impozitului anual vor crescut de la 1,2 la sută.

guvernul român a introdus recent o taxă pe activele bancare de 0,3 la sută de la 1 ianuarie 2019, calculat la curent ROBOR 3M-6M nivel.

Dar până în prezent nu a fost clar dacă taxa se calculează la anual sau trimestrial nivel.

luni, Darius Valcov un consilier special al prim-ministrului și aproape siguri de șeful PSD, Liviu Dragnea, a declarat că impozitul pe bunurile vor fi plătite trimestrial.

Valcov, considerat unul dintre inițiatorii noii taxe, a fost condamnat la 8 ani de închisoare în caz de corupție, dar sentința poate fi atacată cu recurs.

de România la bugetul general consolidat, care include fiscală și bugetele sociale ale guvernului, a înregistrat după primele 11 luni ale acestui an un deficit de RON 26 miliarde de euro (5,6 miliarde EUR), sau 2,74% din PIB estimat, de 2,5 ori mai mare comparativ cu aceeași perioadă a anului 2017 ca creșterea cheltuielilor umbrește creștere a veniturilor, potrivit datelor publicate de Ministerul de Finanțe.

veniturile Bugetare au crescut cu 14,6 la sută față de primele 11 luni din 2017, dar cheltuielile au crescut cu 20,6 la sută.

Noi taxe în 2019

are nevoie Disperată de bani pentru a-și finanța creșterea cheltuielilor, guvernul a recentlty a introdus o taxă pe activele bancare de 0,3 la sută de la 1 ianuarie 2019, și acoperiți de retail si corporate prețului la gaze de la 68 RON/Mwh.

De asemenea, guvernul a impus taxe speciale de 2 la sută din cifra de afaceri a companiilor energetice și de 3% pentru companii de telecomunicații.

Experții spun că plafonarea internă a prețurilor la gaze naturale va lovi greu principalii doi producători de gaze din România, Romgaz și OMV Petrom, și va limita investițiile în câmpuri de gaze, în timp ce avantajele pentru consumatori de vânzare cu amănuntul sunt doar pe termen scurt.

legislația UE în domeniul concurenței interzice astfel de practici și energie directive impun o liberalizare a prețurilor la gaze, pe care România a făcut deja până în aprilie 2017.

din Cauza noului regulament, România riscă proceduri de infringement de către Comisia Europeană. Experții susțin, de asemenea, că o astfel de măsură favorizează importurile de gaze din Rusia.

post băncile din românia să plătească „lăcomia” impozit pe bunurile trimestrial apărut pentru prima dată pe Business Review.

Băncile din românia să plătească „lăcomia” impozit pe bunurile trimestrial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *