România câștigă judecat la ICSID de la Washington împotriva comerciant de energie Alpiq

DISTRIBUIE

România câștigă judecat la ICSID de la Washington împotriva comerciant de energie Alpiq

guvernul român a câștigat un proces la Banca Mondială și Centrul Internațional pentru Soluționarea Disputelor de Investiții (ICSID) de la Washington împotriva Elvețiană, pe baza de comerciant de energie Alpiq într-un caz legat de Hidroelectrica procedură de insolvență.

Alpiq a cerut să comercial internațional curtea că România să fie obligată la plata de peste 450 de milioane de DOLARI în despăgubiri, susținând încălcarea drepturilor sale referitoare la deschiderea procedurii de insolvență a Hidroelectrica în 2013.

de ani De zile, Alpiq a beneficiat de contracte exclusive la pret garantat mai mic decât prețul de piață de la compania de stat Hidroelectrica, care produce în România e mai ieftin de energie electrică.

Dar aceste contracte au fost denunțate de către companie odată ce procedura de insolvență a început, și companii precum Alpiq, supranumit „băieții deștepți” (băieții deștepti) în România, a pierdut contractele lor ca exclusiv contracte de furnizare a electricității.

în Urma procedura insolvenței, Hidrolectrica a devenit cea mai profitabilă companie de stat din România, de a posta un profit brut de 2 miliarde de LEI în primele nouă luni ale acestui an.

În luna iunie, zece fotovoltaice producătorii de energie din Austria, Germania, Olanda, România și Cipru completat o cerere de arbitraj împotriva guvernului româniei la ICSID de la Washington, susținând pierderi de investiții din România, decizia de a reduce schema de subvenție în energie regenerabilă în 2013.

The post România câștigă judecat la ICSID de la Washington împotriva comerciant de energie Alpiq apărut pentru prima dată pe Business Review.

România câștigă judecat la ICSID de la Washington împotriva comerciant de energie Alpiq

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *