România stabilește noi obiective pentru zona Euro aderare

DISTRIBUIE

România stabilește noi obiective pentru zona Euro aderare

Membrii Comisiei Naționale pentru elaborarea unui plan național de a adopta moneda euro s-a întâlnit marți, la Palatul Victoria, și au discutat despre documente care vor fi folosite ca fundament pentru România adoptarea monedei unice Europene, potrivit unui comunicat de presă.

planul național pentru adoptarea euro și conexe acesteia fundația raport sunt rezultatul consultărilor cu partidele politice parlamentare, guvernatorul Băncii Naționale a României, liderii al Academiei române, consilieri prezidențiali, precum și reprezentanți ai sindicatelor, proprietarii de afaceri și structuri asociative, de guvern comunicat de presă.

„În contextul discuțiilor referitoare la fundamentul raportului, majoritatea membrilor Comisiei au aprobat realist obiectivul României de a adopta euro între 2024 și 2026. Acest document analizează în detaliu modul în care zona euro lucrează, cum acest lucru poate influența aderarea României și economia românească este pregătită să pună în aplicare acest obiectiv,” guvernul scris.

Când România va adopta euro?

studiul prezintă trei scenarii care arată timpul necesar pentru ca România să atingă o masă critică de reală și convergența structurală de 70, 75 și 80 la sută, respectiv, în baza a două medii rate anuale de creștere: un 4 la sută, rata de creștere, bazat pe medie de creștere a PIB real de la 2000-2017 perioadă, precum și o mai optimist rata de 5 la sută, pornind de la premisa că România ar putea îmbunătăți contribuția de producție a potențialului de creștere economică și că va pune în aplicare reforme structurale pentru încurajarea creșterii economice.

În caz de o țintă de 70% din EZ19 (zona euro în prezent include 19 dintre cele 28 de țări ale UE), Romania poate ajunge la acest nivel în ultimii șase ani, dacă are o medie de 4 la sută anual, rata de creștere, sau în patru ani, dacă rata de creștere ajunge la 5% pe an.

în cazul În care România își propune pentru 75% rata de convergență (cel mai recomandat calea potrivit raportului), acesta poate fi realizat într-o perioadă de nouă ani, bazat pe un 4 la sută anual de creștere economică sau în șase ani, dacă creșterea anuală ajunge la o medie de 5 la sută.

în Afară de atingerea acestor indicatori, membrii Comisiei au subliniat, de asemenea, alte două aspecte care sunt esențiale pentru determinarea României de a ajunge la o reală convergență pentru adoptarea euro să fie benefice pentru societate.

„în Primul rând, este vital pentru a crește competitivitatea și pentru a asigura o creștere economică durabilă, bazată pe înaltă tehnologie, cu valoare adăugată și produse inovatoare. La fel, este important pentru România să își pregătească intrarea în uniunea Europeană, ratele de schimb mecanismul ERM II, care este un pas preliminar pentru intrarea in zona euro”, reprezentanții guvernului au menționat.

în Urma acestor întâlniri și finalizarea documentelor, partidele politice parlamentare se va cere să facă o declarație politică, să se angajeze la planul național pentru adoptarea euro.

 

The post România stabilește noi obiective pentru zona Euro aderare apărut pentru prima dată pe Business Review.

România stabilește noi obiective pentru zona Euro aderare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *