România redobandeste primul loc în UE în ceea ce privește inflația

DISTRIBUIE

România redobandeste primul loc în UE în ceea ce privește inflația

Romania reia în luna noiembrie prima poziție în Uniunea Europeană în ceea ce privește inflația, cu o rată anuală a inflației de 3,2%, măsurate prin Indici Armonizați ai Prețurilor de Consum (IAPC), datele Eurostat au arătat luni.

România a postat cea mai mare rată a inflației din UE, timp de opt luni într-un rând până în septembrie, dar a cedat primul loc în Estonia în octombrie.

„Cele mai mari rate anuale au fost înregistrate în Estonia, Ungaria și România (toate 3.2 la sută). Comparativ cu luna octombrie 2018, rata anuală a inflației a scăzut în douăzeci și cinci de state membre, a rămas stabilă într-o și a crescut într-una,” statistică a UE ramură a spus.

IAPC indicele utilizat de Eurostat măsură de preț într-un singur coș de produse de consum și servicii pentru cele 28 de state membre.

Dar românia coșul de consum a produselor și serviciilor, care include un procent mai mare de produse alimentare, arată o imagine diferită.

Potrivit Institutului Național de Statistică (INS) a datelor, rata anuală a inflației, de măsurare, de evoluția prețurilor de consum în ultimul an, a scăzut de la 3,4% în noiembrie, de la 4,3 la sută în luna octombrie, în principal din cauza prețurilor la produsele alimentare să scadă și Black Friday efect.

în Comparație cu iunie 2017, prețurile la produsele alimentare au crescut cu 2,9 la sută, în medie, în timp ce produsele nealimentare au crescut cu 4,2 la sută. Prețurile la servicii au crescut cu 2,5 la sută.

în Comparație cu luna octombrie, prețurile de consum din România au scăzut cu 0,1 la sută, ca prețurile la alimente au scăzut cu 0,3 la sută, în timp ce produsele nealimentare prețurile s-au diminuat cu 0,1 la sută, și servicii prețurile au crescut cu 0,1 la sută.

The post România redobandeste primul loc în UE în ceea ce privește inflația apărut pentru prima dată pe Business Review.

România redobandeste primul loc în UE în ceea ce privește inflația

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *