România are un singur steag roșu în UE tabloul de bord al procedurii privind dezechilibrele macroeconomice

DISTRIBUIE

România are un singur steag roșu în UE tabloul de bord al procedurii privind dezechilibrele macroeconomice

Romania are un singur „steagul roșu” în procedura privind dezechilibrele macroeconomice (PDM) tabloul de bord al Uniunii Europene, pentru poziția investițională internațională netă, potrivit Eurostat.

PDM este parte a pachetului de șase propuneri de regulament privind guvernanța economică adoptate de Parlamentul European și de Consiliu în noiembrie 2011.

tabloul De bord actualizat oferă sprijin statistic anual privind Mecanismul de Alertă, lansat de Comisia Europeană la începutul Semestrului European în 2019. Raportul privind Mecanismul de Alertă identifică acele State Membre pentru care în analize aprofundate sunt necesare pe baza unei interpretări economice indicatorilor din tabloul de bord.

PDM Tabloul de bord este format din 14 indicatori relevanți pentru detectarea timpurie existente sau emergente dezechilibre macroeconomice la nivelul Statelor membre.

Pe 14 indicatori sunt grupate în trei categorii: dezechilibrele externe și de competitivitate, dezechilibrele interne și ocuparea forței de muncă.

România este considerat dezechilibrat în doar unul din 14 indicatori – poziția investițională internațională netă, cu -47.7 la sută din PIB – o situație normală pentru țările în curs de dezvoltare în căutarea de a atrage investiții străine directe (ISD) pentru a asigura o dezvoltare mai rapidă.

Pentru toate celelalte 13 indicatori, România este considerată în poziție durabilă -soldul contului curent (-2.2% din PIB), rata reală efectivă de schimb cu principalii parteneri comerciali – 3 ani schimba (-5,5%), cota de piață a exporturilor ca procent din exporturile mondiale – 5 ani schimba (+37%), costurile unitare ale muncii indicele comparativ cu 2010 – 3-an (+11,9%), casa indicele prețurilor comparativ cu 2015 dezumflat – 1-an (+4%), fluxul creditării sectorului privat ca % din PIB (1.7 la sută), datoria sectorului privat ca % din PIB (50.8%), datoria publică brută (35.1 la sută din PIB), rata șomajului – 3-an medie (5,9 la sută) și totalul pasivelor sectorului financiar – 1 an schimba (8.1%).

Pentru 3 indicatorii ocupării forței de muncă, România, de asemenea, scoruri ei bine, datele Eurostat arată.

datele din Conturile Naționale și Balanța de Plăți/Poziția investițională Internațională utilizate pentru elaborarea tabloului de Bord al PDM indicatori se bazează pe Sistemul European de Conturi Naționale și Regionale din Uniunea Europeană (SEC 2010) și cea de-a șasea ediție a FMI’s Balanța de Plăți și Poziția investițională Internațională Manual (BPM6).

PDM-date statistice relevante provin din domenii statistice cu o istorie și de calitate recunoscute.

Eurostat colectează date pentru PDM indicatori din Tabloul de bord din Statele Membre. Alte surse de date sunt Comisiei’s Directoratul General pentru Afaceri Economice și Financiare și Fondul Monetar Internațional.

data-limită pentru date, care este data la care datele au fost extrase din baza de date a Eurostat, a fost pe 24 octombrie 2018, potrivit Eurostat.

The post România are un singur steag roșu în UE privind dezechilibrele macroeconomice tabloul de bord apărut pentru prima dată pe Business Review.

România are un singur steag roșu în UE tabloul de bord al procedurii privind dezechilibrele macroeconomice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *