Veniturile de la serviciile de comunicații electronice, piata a atins RON 8 miliarde de euro în prima jumătate a anului

DISTRIBUIE

Veniturile generate de serviciile de comunicații electronice au fost în valoare de 8 miliarde de euro în prima jumătate a acestui an. Veniturile generate de prestarea fixe și serviciile de Internet mobil a crescut cu 3 la sută în această perioadă și au reprezentat 31% din piața totală a veniturilor, potrivit Datelor ANCOM.

Deși este în scădere cu 6 la sută, veniturile din serviciile de telefonie mobilă continuă să aibă cea mai mare pondere a veniturilor de 37 la sută, în timp ce piața serviciilor de telefonie fixă venituri și furnizarea de releu TV de programe reprezintă 11 la sută din totalul pieței.

Exprimate în euro, veniturile totale a fost de aproximativ 1,7 miliarde de EURO, în scădere cu 5 la sută.

venitul lunar pe cap de locuitor obținute din furnizarea de rețele de comunicații electronice și servicii a fost RON 66.3, din care RON 24.7 reprezintă venitul lunar pe cap de locuitor obținute din furnizarea de servicii de telefonie mobilă, RON 20.6 din furnizarea de servicii de telefonie fixă și mobilă servicii de acces la Internet și RON 7.6 RON 7.5 din furnizarea de servicii de telefonie fixă și TV releu de servicii.

În prima jumătate a acestui an au fost de 22,2 milioane de utilizatori de telefonie mobilă activi (-2 la sută), din care 12,3 milioane (+ 2%) s-au abonat pe baza de utilizatori și de 9,9 milioane de euro (-4 la sută) utilizatorii au avut active de cartele preplătite. În funcție de numărul de cartele SIM active la sfârșitul lunii iunie, liderul de piață a avut o cotă de piață de 39%, principalul concurent 30 la suta, urmatorul concurent 18 la sută, alți furnizori de 13 la sută.

În prima jumătate a anului 2018, în medie, un rezident inițiat apeluri de voce în valoare totală de 4 ore și 51 minute și trimis 59 mesaje lunar. Durata medie de apel a fost de 2 minute și 45 de secunde.

telefonie Fixă

piața serviciilor De telefonie fixă continuă să scadă, atât în ceea ce privește numărul de linii de acces (-3 la sută, până la 3,8 milioane de euro) și a numărului de abonați (-4% la 3,2 milioane de euro) . Pe 30 iunie 2018, a telefoniei fixe rata de penetrare la 100 gospodării a fost de 40%.

medii lunare pe cap de locuitor, traficul de voce a continuat să scadă, ajungând la 10 minute, mai puțin de 1 minut de la medie pentru semestrul anterior, și un apel avut o durată medie de 2 minute și 53 de secunde.

în Funcție de numărul de abonați la 30 iunie 2018, lider de piață a avut o cotă de piață de 44%, principalul concurent 35 la suta, urmatorul concurent 15 la sută, alți furnizori de 5 la sută.

TV

numărul de abonați la TV retransmite serviciile furnizate contra-cost este în mod constant a avut loc în prima jumătate a acestui an, la 7,45 milioane. În funcție de suportul utilizat, 5.04 milioane de utilizatori s-au abonat la rețelele de cablu (+ 1%), 2.28 milioane de euro au primit, TV prin satelit releu de servicii (-2 la sută), și de 0,13 milioane de IPTV (+ 8%).

în Funcție de numărul de abonați la 30 iunie 2018, TV lider de piață a avut o cotă de piață de 48%, principalul concurent a fost de 20%, următorul concurent a fost de 18 la sută, alți furnizori au reprezentat 14%.

post Veniturilor pe servicii de comunicații electronice piață a ajuns la RON 8 miliarde de euro în prima jumătate a anului appeared first on Business Review.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *