Energie regenerabilă câștigă teren în întreaga lume, spune Agenția Internațională a Energiei

DISTRIBUIE

ponderea energiei din surse regenerabile utilizate la nivel mondial este de așteptat să crească cu aproximativ 20 la sută în următorii cinci ani, la 12,4 la sută în 2023, potrivit unui raport publicat luni de Agenția Internațională pentru Energie.

În sectorul energiei electrice, a energiei regenerabile va avea cea mai mare rată de creștere (centrale hidroelectrice, energia solară, energia eoliană, bioenergie și a mareelor), și va furniza aproape 30 la sută a cererii în 2023, de la 24% în 2017. În această perioadă, energia din surse regenerabile este de așteptat să reprezinte peste 70% din creșterea globală de energie electrică, în special prin solară, hidro, eoliene și bioenergie surse, potrivit raportului.

Hidrocentrale va continua să fie cele mai mari surse de energie regenerabilă până în 2023, acoperind 16 la sută de energie electrică la nivel mondial a cererii, urmată de vânt (6 la sută), tehnologia fotovoltaică (4 la sută) și bioenergie (3 la sută), AIE estimează.

Agenția constată că, în 2017, a fost un an record pentru energia din surse regenerabile, cu cea mai mare creștere în capacitatea de a fotovoltaice de producere a energiei, la 97 de Gigawati, cu mai mult de jumătate dintre ele în China.

Pe de altă parte, capacitatea de vânt surse de energie în zonele de coastă, în special în SUA și China, a stagnat.

În următorii șase ani, creșterea producției de energie regenerabilă va fi dominat de tehnologie fotovoltaică, cu o creștere așteptată de până la 600 de Gigawati, susține raportul.

Agenția Internațională pentru Energie este principala consiliere corp pentru problemele legate de energie dintre cele mai dezvoltate 29 de state. Agenția a fost înființată ca răspuns la prima criză a petrolului din 1973-74 de a coordona o deversare de petrol din stocul de rezervă.

Pe post de energie Regenerabilă câștigă teren în întreaga lume, spune Agenția Internațională a Energiei a apărut mai întâi pe Business Review.

Energie regenerabilă câștigă teren în întreaga lume, spune Agenția Internațională a Energiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *