Raiffeisen Bank posturi profit net de RON 718 milioane de euro în primele 9 luni, 91%

DISTRIBUIE

Raiffeisen Bank posturi profit net de RON 718 milioane de euro în primele 9 luni, 91%

Raiffeisen Bank a incheiat primele trei luni din 2018, cu un profit net de RON 718 milioane de lei, 91 la sută mai mare decât cea înregistrată în primele trei trimestre ale anului 2017. Raiffeisen Bank’s total active a ajuns la RON 39.15 miliarde de euro (creștere cu 15% pe an).

În primele nouă luni din 2018, banca’s, veniturile au fost de peste 1,85 miliarde de LEI, cu 24% mai mare decât în aceeași perioadă a anului 2017. Banca’s cheltuielile de exploatare au crescut RON 930 de milioane de euro, comparativ cu RON 887 milioane de euro, după o creștere de 5 la sută. Cheltuielile de exploatare sunt în creștere din cauza infrastructurii și A investițiilor, costul forței de muncă crește, și a inflației.

banca’s, principalul motor de creștere a continuat să fie activitatea de creditare: RON 24.51 miliarde de euro este valoarea netă a creditelor acordate clienților, cu 19 la sută față de perioada similară a anului 2017. Creditelor noi acordate companiilor au crescut cu 32 la sută în primele trei trimestre ale anului 2018, comparativ cu aceeași perioadă din 2017, cele acordate Imm-uri cu 20 la sută și creditele acordate populației de 6 la sută.

“mă bucur că am avut rezultate bune din nou, provenită în principal de la banca’s echilibrată și puternică creștere organică pe toate produsele și segmentele de clienți, concentrându-se pe de finanțare pentru companii și Imm-uri. Venim in sprijinul clientilor’ activitate și investiții, care ne-a permis pentru a atinge o cotă de piață de 10% în termeni de credite pentru companii și populație în România. Având în vedere că mediul în care lucrăm în mod activ noi provocări, cu modificările legislative și evoluții imprevizibile, prin menținerea performanțelor la acest nivel și în curs de dezvoltare ne arată că suntem un puternic și responsabil cu organizarea,”, a spus Steven van Groningen, președinte & CEO al Raiffeisen Bank.

rata creditelor neperformante a scăzut de la 4,3% la sfârșitul lunii septembrie 2018, comparativ cu 7,7 la sută în T3 2017. Costul de dispozițiile scăzut față de aceeași perioadă a anului trecut la 62 de milioane de LEI.

Depozitele atrase de la Raiffeisen Bank de la clienti a crescut cu 16 la sută la sfârșitul lunii septembrie 2018, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut și a depășit valoarea de RON 32.31 miliarde de euro.

Raiffeisen Bank va continua investițiile substanțiale în digitizarea și simplificarea procesului de a oferi la prețuri accesibile, rapid și ușor de înțeles de produse și servicii bancare. Numărul de clienții băncii, folosind online banking și mobile banking, Raiffeisen Online si Smart Mobile, se apropie de 560.000, aproximativ 40 la sută mai mult decât anul trecut. Numărul de înscriere în ambele aplicații au crescut cu aproape 70 la sută, iar numărul de tranzacții de 40 la sută.

banca continuă să fie cel mai important jucător pe piața cardurilor de credit, cu peste 490.000 de carduri active la 30 septembrie, în 2018, o crestere de 10% in nou emise carduri pe an. Peste 95 la sută din sumele tranzactionate prin intermediul cardurilor de credit sunt utilizate în POS sau online de cumpărături. Volumele tranzacționate au crescut cu aproape 20 la sută în primele trei trimestre ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Premium portofoliul de clienți a înregistrat o puternică consolidare, în creștere cu 12% în primele nouă luni ale anului, în timp ce creșterea satisfacției actuală a utilizatorilor de servicii. Banca are una dintre cele mai apreciate servicii de private banking (sub Friedrich Wilhelm Raiffeisen brand) pe piața din românia și administrează active de peste RON 5 miliarde de euro pentru aproximativ 1.400 de mare bogăție clienții care utilizează servicii de consultanță, instrumente financiare și serviciile conexe.

La sfârșitul anului al treilea trimestru din 2018, banca a avut 5,037 angajați, 425 de agenții în întreaga țară, și o rețea de peste 930 de Atm-uri, aproximativ 19300 POS și 210 multifunctionale masini. Raiffeisen Bank deservește 2 milioane de clienti persoane fizice, aproape 100.000 Imm-uri și 5.700 de corporații.

post Raiffeisen Bank posturi profit net de RON 718 milioane de euro în primele 9 luni, 91% apărut pentru prima dată pe Business Review.

Raiffeisen Bank posturi profit net de RON 718 milioane de euro în primele 9 luni, 91%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *