Qatar să plece exportatoare de petrol a națiunilor grupul OPEC după 51 de ani

DISTRIBUIE

statul Qatar a anunțat că va părăsi Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) de la 1 ianuarie, potrivit CNN. Compania petrolieră de stat Qatar Petroleum a făcut acest anunț într-o serie de mesaje postate pe Twitter.

decizia vine pe fondul deteriorării situației politice între Qatar și vecinii săi. Patru state Arabe – Arabia Saudită, emiratele arabe unite, Bahrain și Egipt – au impus un comerț și turism embargo pe țară, începând de anul trecut în legătură cu presupusa sprijin pentru terorism.

“decizie de retragere reflectă Qatar’s, dorința de a-și concentra eforturile pe dezvoltarea și creșterea planuri pentru producția de gaze naturale,”, a spus într-un tweet Saad Sherida Al Kaabi, ministru de stat pentru afacerile de energie.

membrii OPEC împreună aprovizionare aproximativ 44 la sută din lume’s de ulei. Scopul organizației este de a monitoriza piața și să decidă pentru a crește sau a reduce producția de țiței pentru a menține prețurile de aprovizionare și stabil. Qatar a devenit membre OPEC din 1961. Statul Arab a anunțat că organizația a fost conștient de decizia de a se retrage.

“Qatar a decis să se retragă oficial din OPEC calitatea de membru în ianuarie 2019, și această decizie a fost comunicată OPEC în această dimineață,”, a spus Al-Kaabi, într-o conferință de presă, adăugând că țara sa va participa la reuniunea OPEC de la Viena în această săptămână, agenția Reuters a spus.

anuntul vine înainte de o reuniune a OPEC și aliații săi, inclusiv Rusia, în perioada 6-7 decembrie, pentru a discuta despre reducerea de ulei costurilor de aprovizionare.

ministrul A spus că decizia nu a fost ușor, deoarece Qatar a fost în OPEC de 57 de ani, dar țara’s, de impact privind organizarea’s deciziilor de producție a fost mic. El a subliniat că de la Doha va continua să-și îndeplinească toate angajamentele sale ca orice alt producător de petrol din afara OPEC.

OPEC a anunțat la summit-ul G20 care se va ține de reducerea producției de petrol în scopul de a crește prețul petrolului, după o întâlnire vor Vladimir Putin, care a promis să rămână în conformitate cu decizia OPEC.

post Qatar să plece exportatoare de petrol a națiunilor’ grupul OPEC după 51 de ani appeared first on Business Review.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *