Fondurile de pensii Private managerilor acuză guvernul de a impinge Romania in haos cu noile măsuri fiscale

DISTRIBUIE

Fondurile de pensii Private managerilor acuză guvernul de a impinge Romania in haos cu noile măsuri fiscale

fondurilor De pensii private manageri acuză guvernul de a impinge Romania in haos cu noile măsuri fiscale, care să elimine Pilar II de pensii.

„măsurile propuse prin ordonanța de urgență a proiectului privind Pilonul II de pensii private schema abolirea de facto a acestei economii sistemul de populație de vârsta de pensionare, cu efecte devastatoare asupra Românilor’ veniturile viitoare, piața de capital, a întregului sector financiar și a economiei românești în ansamblu,” România de pensii private fonduri de asociere (APAPR) a declarat într-un comunicat de presă.

guvernul româniei va adopta până la sfârșitul acestui an o ordonanță de urgență care va introduce schimbări majore în sistemul de pensii private, potrivit ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici.

guvernul va slam fondurile de pensii onorariile și va permite contribuabililor să își retragă banii înainte de pensionare.

„Pilar II fonduri de pensii taxa de administrare va fi redus de la 2,5 la sută la 1 la sută”, Teodorovici a spus.

De asemenea, proiectul permite contribuabililor să își retragă banii în orice moment, după cinci ani de contribuții la o taxă de 2% din activele lor, o lovitură gravă pentru România pensiile private obligatorii (sau Pilonul II) de fonduri.

„Activele sunt transferate de contribuabili de la o rambursare anticipată comision de 2 la suta,” Teodorovici indică.

La sfârșitul anului trecut, guvernul a redus contribuția la Pilonul II la 3,75 la sută din salariul brut în 2018, de la 5,1 la sută în ultimul an, justificând decizia prin majorarea venitului brut cu 25%, după transferul contribuțiilor sociale plătite de angajatori angajaților.

La sfârșitul lunii septembrie, Pilonul II, fondurile de pensii avea active totale de 10 miliarde de EURO.

post fondurilor de pensii Private manageri acuză guvernul de a impinge Romania in haos cu noile măsuri fiscale apărut pentru prima dată pe Business Review.

Fondurile de pensii Private managerilor acuză guvernul de a impinge Romania in haos cu noile măsuri fiscale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *