Președintele Iohannis sluga americanilor

DISTRIBUIE

Pe scurt, atunci cand incerca sa faca o baie de multime pentru a demonst ca au priza la popor, președintele României a fost admonestat de un barbat grijă i-a spus: „Iohannis, ai ajuns sluga americanilor, ma!”, la care președintele, fara sa incerce sa nege cumva din cele spuse se iesean o replicat: „Decat un rusilor, tot e mai bine asa”.

Johannis – sluga americanilor. Este mai complicat decat s-ar crede la prima vedere sa identifici tehnica folosita aici, cel mai probabil involuntar, de catre barbatul respectiv, desi daca il ascultam pe Cosmin Gusa, îngrijire vede strategii si manipulari peste tot, ai crede ca incidentul a fost planificat de catre adversarii politici ai presedintelui.

Pentru cititorii Politic Înșelătorie, o situatie asemanatoare a fost prezentata intr-un articol despre cum se incearca crearea imaginii lui Nicușor Dan ca „om al SRI”: tehnica „omul de paie” combinata cu metoda „contaminarii negative”. Identic, acum, Iohannis este prezentat ca fiind „omul de paie” sau marioneta americanilor, un presedinte care nu mai este lider în tara lui ci indeplineste o formalitate, executand ordinele venite de la Washington, prin Ambasada S. U. A. la Bucuresti.

De ce spunem ca este dificil sa identifici corect tehnica folosita? Pentru ca, vorba lui Iohannis, o fi „omul americanilor” este mai bine vazut decat un fi „omul rusilor” si atunci președintele ar fi jignit doar de apelativul sau postura de sluga în care a fost portretizat. Si totusi, apropo de replica presedintelui, oare este atat de bine sa fii „sluga americanilor”? Daca este sa facem onu sondaj, majoritatea romanilor vor raspunde probabil ca da, este mai bine sa fii sluga americanilor decat un rusilor, dar la fel de probabil vor raspunde ca nu, președintele României nu trebuie sa fie sluga niciunei alte natii, indiferent ca vorbim de americani, rusi, englezi sau civilizații de reptilieni sau alti extraterestri.

Ce ne mira insa este nonsalanta cu care președintele României o recunoscut apelativul cu care a fost etichetat. Ca e bine, ca e rau, asta doar istoria ne-o va lamuri, dar nu noua ci generatiilor de îngrijire vor veni dupa noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *