Paval brothers a cumparat 23.16% din Alro Slatina de 107 milioane EUR

DISTRIBUIE

Paval brothers a cumparat 23.16% din Alro Slatina de 107 milioane EUR

fondatorii și proprietarii Dedeman, Dragos Paval si Adrian Paval, a cumparat 23.16% din Alro Slatina, producătorul de aluminiu. Tranzacția a 165.33 milioane de actiuni a fost în valoare de 496 de milioane de LEI (aproximativ 107 milioane EUR) așa cum a fost anunțat pe BVB astăzi.

Alro acțiuni au fost tranzacționate, ieri, într-un total de RON 723 de milioane de euro, un pachet de 33,8 la suta din compania a vandut de Vimetco și Conef companii, controlate de miliardarul rus Vitali Matchitski. Cea mai mare parte de acțiuni a fost cumpărat de fratii Paval, unele de management, Marian Năstase și Genoveva Năstase, fiecare a cumpărat 300.000 de acțiuni. Restul de acțiuni, în jur de 10% din companie, a fost cumpărat de alți investitori și va intra în free float-ul companiei.

Paval frații au început să investească peste un an în urmă, în acțiuni listate la bursa de Valori București (BVB), iar acum sunt în control al Cemacon Cluj, cărămidă producători, și în jurul valorii de 5 la sută în companii precum Electrica, Transelectrica și Conpet.

Alro’s, capac de piață este în prezent de aproximativ 2 miliarde de LEI, după ce acțiunile au coborât cu peste 8 la sută în acest an. Aluminiu tonă, prețul a scăzut, de asemenea, in acest an, cu aproximativ 15 la sută.

post Paval brothers a cumparat 23.16% din Alro Slatina de 107 milioane EUR apărut pentru prima dată pe Business Review.

Paval brothers a cumparat 23.16% din Alro Slatina de 107 milioane EUR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *