Patria Banca vinde portofoliului de credite NEPERFORMANTE în valoare de RON 502 milioane de Grupul Kruk

DISTRIBUIE

Patria Banca vinde portofoliului de credite NEPERFORMANTE în valoare de RON 502 milioane de Grupul Kruk

Patria Banca a vândut credite neperformante de portofoliu cu o valoare nominala de 502 RON milioane la societăți care fac parte din Grupul Kruk. Portofoliul a fost segmentat în două tranșe și fiecare dintre ele a fost vândut în urma unei dedicat proces competitiv de selecție a cumpărătorului. Prima tranșă, în valoare de aproximativ RON 245 de milioane de euro, a fost vândut în octombrie 2018 și a cuprins credite de consum negarantate. Portofoliu cu o valoare nominală de aproximativ 257 de milioane de LEI vândute în cea de-a doua tranșă, care a fost anunțat în ianuarie 2019, cuprinde creditele garantate acordate companiilor și consumatorilor.

banca a fost sfătuit de către Deloitte România și Reff & Associates, o membră a Deloitte Legal rețea globală.

„expertiza de Deloitte si Reff & Associates echipe au condus la succesul acestor tranzacții, care au contribuit în mod semnificativ la îmbunătățirea performanței financiare a băncii, în recenta sa călătorie către o creștere profitabilă și față de curățarea bilanțului de credite neperformante”, a spus Daniela Iliescu, membru al Consiliului de Administrație, Patria Banca.

În ambele etape ale proiectului, Deloitte Romania financiară a echipei de consiliere oferit asistență cuprinzătoare în structurarea tranzacției, pregătirea bazelor de date, planificarea și coordonarea procesului de vânzare a produselor. Echipa a fost condusă de Radu Dumitrescu, Tranzacțiile de Servicii de Sprijin partener, în timp ce Bogdan Mazilu, Director Adjunct, coordonat de asistență financiară servicii cu suportul consultanților Crina ciudin modificări și Radu Constantin.

„Deși rata creditelor NEPERFORMANTE a tranzacțiilor de piață a fost în mod semnificativ afectate de modificări în codul fiscal și de potențiale schimbări legislative care afectează atât sistemul bancar și companii de colectare a datoriilor, acest proiect alimentează speranța că vom continua pentru a vedea astfel de angajamente care ajuta băncile să-și îmbunătățească performanța financiară. Aceste tranzacții au fost printre cele mai importante inițiat în România în 2018, în această nișă de piață, având în vedere atât complexitatea lor și ponderea acestora în valoarea totală de piață”, a spus Dumitrescu.

În ambele faze ale proiectului și cu privire la ambele portofoliu tranșe, Reff & Asociatii a fost implicat în toate aspectele juridice referitoare la oferte competitive pentru selectarea cumpărători, de la proiectul preliminar de structurare fază, la elaborarea unor contracte de cesiune de credit creanțe propuse de banca pentru potențialii investitori, precum și de-a lungul negocierilor sesiuni, până la semnarea documentelor de transfer. Cu referire la cea de-a doua tranșă, firma va continua să sprijine Patria Bancă până la finalizarea post-formalitățile de transfer. Proiectul a fost condus de Andrei Burz-Pînzaru, Partener, Reff & Associates, și coordonat de Andreea Serban, Managing Associate, cu implicarea Lorena Roșia, Senior Associate, și Dănuț Arion, Conf.

„asistența oferită de Reff & Associates în acest proiect confirmă echipa noastră poziție de lider în NPL tranzacții domeniu. Finalizarea acestor tranzacții într-o perioadă dificilă pentru piața secundară a creditelor Neperformante în România indică faptul că vânzarea acestor portofolii rămâne unul dintre instrumentele-cheie pentru bănci de a gestiona eficient aceste cazuri. Rămâne de văzut dacă vom continua să vedem evoluții legislative care limitează acest tip de cedări pe piața locală sau dacă legiuitorul român va înțelege să-și armonizeze legislația cu cea a altor state membre ale UE și cu Banca Centrală Europeană, recomandările, care stimulează această piață, în scopul de a oferi un mediu stabil și sustenabil de creditare mediu”, a declarat Andrei Burz-Pînzaru.

Deloitte România și Reff & Asociatii sunt printre cei mai activi consultanți pe piața românească a creditelor NEPERFORMANTE de piață, cu o vastă experiență în astfel de misiuni. În perioada 2014-2018, Reff & Asociatii a asistat bănci, investitori și de colectare a datoriilor entităților în vânzarea sau achiziționarea în dificultate datoriile portofolii cu un agregat valoarea nominală în jurul valorii de 6 miliarde de EURO.

post Patria Banca vinde portofoliului de credite NEPERFORMANTE în valoare de RON 502 milioane de Grupul Kruk a apărut mai întâi pe Business Review.

Patria Banca vinde portofoliului de credite NEPERFORMANTE în valoare de RON 502 milioane de Grupul Kruk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *