Peste 2,2 milioane de turiști străini au vizitat România în primele 9 luni, cheltuielile RON 5.23 miliarde de euro

DISTRIBUIE

Peste 2,2 milioane de turiști străini au vizitat România în primele 9 luni, cheltuielile RON 5.23 miliarde de euro

numărul de turiști străini cazați în România în primele 9 luni a fost de peste 2.21 milioane de euro și cheltuielile acestora s-au ridicat la un total de RON 5.236 miliarde de euro, o medie de 2.367 LEI per/ persoană, potrivit Institutului Național de Statistică (INS).

principalul motiv pentru sejur de non-rezident turiști în România în primele nouă luni din 2018 a fost reprezentat de afaceri, participarea la congrese, conferințe, cursuri, târguri și expoziții (57.3 la sută din numărul total de non-rezident turiști), cheltuielile acestora reprezentând 60,8 la sută din total.

al doilea motiv pentru Care au fost private de excursii (42.7 la sută din numărul total de non-rezident turiști), din care călătorii de vacanță a fost principalul motiv (67.6%). Călătorii Private includ: vacanță de călătorie, de cumpărături, evenimente culturale și sportive, vizitarea prietenilor și rudelor, tratament medical, religie, tranzit și alte activități.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare este reprezentată de cheltuielile pentru cazare (52.2%), iar cea mai mare parte turiști preferat cazare cu mic dejun inclus (91.2%). Cheltuielile de non-rezident turiști în restaurante și baruri au reprezentat 17,3 la sută din totla, și cumpărături 12,6 la sută. Din total cheltuieli comerciale, 39.4 la sută luat-o spre mâncare și băutură, urmat de achiziții de cadouri și suveniruri (36,8%).

Masina cheltuielile de închiriere a reprezentat pentru 49.2 la sută din totalul costurilor de transport, în timp ce bugetul alocat pentru accesul în parcuri de distracții, târguri, cazinouri sau săli de jocuri au reprezentat 39,5% din total.

Potrivit INS, aproape jumătate de non-rezidenți care au sosit în România (48,9 la sută) și-au organizat excursii prin agenții de turism, și aproximativ o treime (33,8%) au preferat să își organizeze vacanța de ei înșiși.

principalele mijloace de transport utilizate de către non-rezidenți, turiști sosiți în România a fost avionul (79.5 la sută din numărul total de turiști), urmat de autoturisme (11,2%), autobuze și autocare (7,7 la sută), alte mijloace – tren, fluviale, autoturisme închiriate, motociclete, etc. (1.6 la sută).

statisticile Oficiale arată de asemenea că, în al treilea trimestru al anului, numărul total de nerezidenți cazați în unitățile de cazare turistică colectivă facilități fost 938,300, iar cheltuielile acestora s-au ridicat la un total de 2,16 miliarde de LEI.

The post Peste 2,2 milioane de turiști străini au vizitat România în primele 9 luni, cheltuielile RON 5.23 miliarde de euro appeared first on Business Review.

Peste 2,2 milioane de turiști străini au vizitat România în primele 9 luni, cheltuielile RON 5.23 miliarde de euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *