Orange România a amendat 14 milioane de EURO de Consiliul Concurenței

DISTRIBUIE

Consiliul Concurenței a anunțat marți că a emis o valoare de 14 milioane EUR amendă de la Orange Romania pentru abuz de poziția sa dominantă pe piață.

CC a scris într-o declarație că între anii 2011-2015, Orange România a limitat accesul de compania Simplus Invest sale rețea de comunicații mobile, prin blocarea sale comerciale mesaj livrari la clientii Orange.

Simplus Invest este un integrator, o companie care brokerii livrarea de mesaje comerciale prin numere scurte între companii și clienții operatorilor de telecomunicații. În scopul de a-și desfășura activitatea, integratori semneze contracte cu clientii – companii care doresc să trimită mesaje – și cu toți operatorii de comunicații mobile, care aloca numere scurte.

Consiliul spune că accesul la rețeaua Orange este esențială pentru integratori pentru a le permite să-și vândă propriile produse, ca Orange are cel mai mare număr de utilizatori pe piața de comunicații mobile, și clienții doresc să aibă acces la toate aceste de utilizatori.

CC ancheta a constatat că Orange limitat Simplus accesul la rețeaua sa, prin acțiuni cum ar fi refuzul de a deschide noi servicii prin alocarea de noi numere scurte sau anularea unor numere scurte.

The post Orange România a amendat 14 milioane de EURO de către Consiliul Concurenței a apărut pentru prima dată pe Business Review.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *