Doar 23 de 147 spitalele din românia respectă standardele internaționale

DISTRIBUIE

Doar 23 de 147 spitalele din românia respectă standardele internaționale

Un studiu realizat de Autoritatea Națională pentru Managementul Calității în Sănătate (ANMCS) a subliniat faptul că doar 23 de spitale din 147 evaluate în România în conformitate cu standardele recunoscute la nivel internațional îndeplinesc condițiile de acreditare.

un Alt 106 spitale, de asemenea, satisface parțial de acreditare condiții și sunt sub o supraveghere de 12 luni.

„Doar 23 de spitale din 147 evaluate până în prezent, în conformitate cu aceste standarde îndeplinesc condițiile de acreditare. Un număr de 106 de 147 evaluate doar parțial îndeplinesc condițiile de acreditare și va fi sub supravegherea ANMCS pentru 12 luni, timp în care organismele responsabile trebuie să se implice și să le sprijine în scopul de a crește nivelul de conformare. 18 evaluate spitale nu îndeplinesc condițiile de acreditare”, a declarat ANCMS.

Potrivit studiului, până la această dată, ANMCS a primit rapoarte de la Ministerul Sănătății sau de orice altă structură privire la neconformitățile care ar putea duce la o retragere a acreditării.

unități sanitare funcționează pe baza funcționale autorizație sanitară, emis de direcțiile de Sănătate Publică, și nu pe baza certificatului de acreditare.

„ANMCS are în mod repetat, a semnalat deficiențe în eliberarea autorizațiilor sanitare de funcționare și a cerut pentru corectarea lor. În prezent, spitalele continuă să opereze cu planuri de a se conforma cu autorizațiilor sanitare, ceea ce explică o mare parte din aspectele negative discutate în spațiul public”, avertizează instituția.

post Doar 23 de 147 spitalele din românia să respecte standardele internaționale apărut pentru prima dată pe Business Review.

Doar 23 de 147 spitalele din românia respectă standardele internaționale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *