Complexul Energetic Oltenia va primi 3 milioane RON pentru extinderea ash depozit

DISTRIBUIE

Complexul Energetic Oltenia va primi 3 milioane RON pentru extinderea ash depozit

Ministerul Energiei a pus în dezbatere publică, o Decizie a Guvernului de a acorda RON 2,775,721.75 de lei la Complexul Energetic Oltenia (CEO), pentru a expropria terenul pe care extinderea este planificată pentru cenușă depozit la Craiova centralei Termice. Prin decizia Consiliului Europei 2010/787, ajutorul de stat pentru industria cărbunelui este legal doar pentru închidere și conservare.

împământare notă menționează contrariul: în scopul de hotărâre de guvern este “continuarea activității de producere de energie în centrala termica”.

în Acest an, cenușă depozit la Valea Mănăstirii a devenit celebru după poluante orasul Craiova, un nor care transportă praful de deasupra orașului și vizibilitate redusă pe cele mai multe străzi. Complexul Energetic Oltenia a raportat apoi că fenomenul este cauzat de “schimbările Climatice la nivel global”, să nu mai vorbim că sunt produse de gazele cu efect de seră, cum ar fi cele emise de ardere a cărbunelui.

Aceasta nu este prima dată în acest an când la Complexul Energetic Oltenia primește bani de la bugetul de stat. În iunie, compania a primit printr-o Hotărâre de Guvern (399/2018) 7,8 milioane de LEI pentru exproprierile de la Rosia cariera de expansiune coridor. Două luni mai târziu, un HG aproape identice (552/2018) a dus la alocarea de 4,2 milioane LEI pentru cariera Jilț Sud. În total, compania a primit în acest an la bugetul de stat RON 14,7 milioane.

în Timp ce România este consumatoare de resurse importante pentru a păstra în industria cărbunelui viață, 10 țări din UE au strategii pentru a elimina cărbunelui în mixul energetic până în 2030, și alte șapte state au nimic instalată o unitate. Restul țărilor se lucrează la strategii pentru o justă tranziția către energie curată, care nu afectează lucrătorii comunitățile miniere. Comisia Europeană sprijină găsirea de alternative la cărbune prin Carbonifer Regiunile de Platformă în Tranziție, furnizarea de asistență tehnică pentru finanțarea proiectelor pe care le creează, cu emisii reduse de locuri de muncă în aceste domenii.

nor de Cenușă peste Craiova

nor de Cenușă peste Craiova

post Complexul Energetic Oltenia va primi 3 milioane RON pentru extinderea depozit de cenușă apărut pentru prima dată pe Business Review.

Complexul Energetic Oltenia va primi 3 milioane RON pentru extinderea ash depozit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *