OCDE: Franța rămâne campion mondial pentru asistență socială cheltuieli

DISTRIBUIE

OCDE: Franța rămâne campion mondial pentru asistență socială cheltuieli

Un studiu realizat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) arată că Franța a cheltuielilor sociale este mai mare în țările dezvoltate în raport cu dimensiunea economiei sale, cu cheltuieli de sănătate, pensii și alte servicii sociale la 32% din PIB anul trecut.

Franței actuale sociale, nivelul cheltuielilor a înregistrat o creștere accentuată începând cu anul 1990, când a fost sub 25% din PIB. În 1960, nivelul a fost de aproximativ 12 la sută din PIB.

Aceasta urmează tendința, de asemenea, văzut în alte țări dezvoltate, reflectând dezvoltarea de mai cuprinzător de asigurări sociale și pensie mai mare a petrece cât mai mult oamenii trăiesc mai mult.

În medie, cheltuielile sociale din 36 de țări membre ale OCDE este de 20.5 la sută din PIB, dintre care cele mai multe sunt cheltuiți pentru pensii. Franța este urmată de Finlanda, Belgia, Danemarca, Italia, Suedia și Grecia. La celălalt capăt al spectrului, Mexic petrece doar 7,5 la sută din PIB. Low-cheltuieli OCDE membri sunt, de asemenea, Coreea de Sud, Chile, Turcia, Islanda sau Israel.

cu toate Acestea, atunci când se iau în considerare atât publice, cât și private, Franța continuă să conducă, dar este urmată de SUA, cu totalul cheltuielilor sociale de la 30 la sută din venitul național, comparativ cu 19 la sută atunci când se uită la cheltuielile publice.

în Ciuda fruntea listei pentru cheltuielile sociale, Franța s-a văzut protestele violente de „veste galbene” în ultimele două luni, cât mai multe lucrătorii cu venituri mici simt ca standardele lor de viață s-au deteriorat. Mișcarea a început când guvernul a anunțat majorarea taxei pentru combustibil, dar are, de asemenea, vin pentru a evidenția reduceri la serviciile publice în unele zone și plângeri că sunt bogate nu-și plătească partea lor de taxe.

protestele au condus președinte, Emmanuel Macron, să anunțe o valoare de 10 miliarde EUR pachet pentru a crește salariile și să ofere scutiri de taxe pentru unele cetățenii cu venituri mici. Cu toate acestea, protestele sunt încă în curs de desfășurare.

post OCDE: Franța rămâne campion mondial pentru asistență socială cheltuieli apărut pentru prima dată pe Business Review.

OCDE: Franța rămâne campion mondial pentru asistență socială cheltuieli

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *