Nu sunt bani pentru taxe. Ministerul Finanțelor din românia se luptă pentru a găsi creditorilor, conform noii taxe pe bănci

DISTRIBUIE

Nu sunt bani pentru taxe. Ministerul Finanțelor din românia se luptă pentru a găsi creditorilor, conform noii taxe pe bănci

ministerul De Finanțe are dificultăți tot mai mari în a găsi cumpărători pentru români obligațiuni suverane și băncile și alți investitori sunt arată puțin interes și a cererii mai ridicate ale dobânzilor.

luni, o nouă licitație pentru 12 ani de LEI la 400 de milioane de obligațiuni suverane nu a reușit complet ca investitorii au arătat puțin interes pentru a finanța guvernul româniei.

Investitorii oferit doar 123 milioane RON și a cerut ratele ridicate ale dobânzilor, împingând Ministerul de Finanțe pentru a respinge toate ofertele.

săptămâna Trecută, trei licitații pentru certificate de trezorerie și obligațiuni de stat nu a reușit ca investitorii au arătat puțin interes pentru a finanța guvernul româniei.

în urmă cu Două săptămâni, un RON 400 de milioane de iunie-2023 licitație a mers, de asemenea, slab, cu cererea totală de RON 328 de milioane de răspândit într-o gamă destul de largă.

Ministerul de Finanțe a alocat RON 249 de milioane de euro de la un 4..41 la sută mediu și de 4,43% maxim, în timp ce rata medie a respins oferte a fost de 4,45 la sută – considerat de analiști „slab licitație atât cererea, cât înțelept și randament-înțelept.”

luni, Romania e stat suveran obligațiuni pe 10 ani randament, un barometru pentru costul de finanțare în economie, a ajuns la 7 luni de mare de 5,17 la sută.

Noi taxe, dar nici buget

în criză de surse de venituri, guvernul a introdus recent o taxă pe activele bancare de 0,3 la sută de la 1 ianuarie 2019, și acoperiți de retail si corporate prețului la gaze de la 68 RON/Mwh.

De asemenea, guvernul a impus taxe speciale de 2 la sută din cifra de afaceri pe firme de energie și de 3% pe companii de telecomunicații.

Ministerul de Finanțe nu a lansat încă un proiect de buget pentru anul 2019 și mulți experți spun că nu are bani pentru a-și finanța creșterea cheltuielilor privind funcționarilor publici salariile și pensiile.

post bani pentru taxe. Romania’s Ministerului Finanțelor se luptă pentru a găsi creditorilor, conform noii taxe pe bănci appeared first on Business Review.

Nu sunt bani pentru taxe. Ministerul Finanțelor din românia se luptă pentru a găsi creditorilor, conform noii taxe pe bănci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *