Noul regulament privind eliminarea blocării geografice nejustificate în plățile on-line în interiorul UE intră în vigoare de astăzi

DISTRIBUIE

Noul regulament privind eliminarea blocării geografice nejustificate în plățile on-line în interiorul UE intră în vigoare de astăzi

Un nou regulament propus de Comisia Europeană, care elimină blocării geografice nejustificate în mediul on-line pe teritoriul Uniunii Europene, intră în vigoare la 3 decembrie 2018. Acest lucru înseamnă că Europenii nu vor mai trebui să vă faceți griji că un site web va bloca accesul sau de a le redirecționa doar pentru că acestea – sau cardurile lor de credit & #8211; vin dintr-o altă țară. Oriunde în UE, aceștia vor avea acces la bunuri și servicii online, potrivit unui comunicat de presă al Executivului UE.

“În 2015, 63% dintre site-uri nu permit achiziții dintr-o altă țară a UE, așa că aproape două treimi dintre consumatorii care au vrut să faci cumpărături on-line într-o altă țară nu a putut face acest lucru, vom pune capăt acestei practici pe 3 decembrie. Vrem o Europă fără bariere, care implică, printre altele, eliminarea barierelor din calea comerțului online,”, a spus Andrus Ansip, vicepreședintele pentru piața unică digitală.

La rândul său, Comisarul pentru Piața Internă, Industrie, Antreprenoriat și Imm-uri, Elzbieta Bienkowska, a spus că, după eliminarea tarifelor de roaming și introducerea de noi norme privind protecția datelor și posibilitatea cetățenilor de a avea acces la conținut on-line, atunci când este într-un alt Stat Membru, eliminarea nejustificată geo-localizare aduce mai aproape de un real digitale piață digitală pentru toți cetățenii Europeni, cu beneficii atât cetățenilor, cât și întreprinderilor.

Comisarul pentru Economie Digitală și Societate Digitală, Mariya Gabriel, a solicitat tuturor statelor membre să asigure punerea în aplicare efectivă a acestor norme și de a face totul în puterea lor de a asigura aplicarea eficientă a regulamentului din prima zi de la intrarea sa în vigoare.

“În același timp, facem apel la Statele Membre să ajungă la un acord cu privire la armonizarea normelor pentru vânzarea de bunuri și servicii digitale și pe achiziții online, toate din care sunt esențiale pentru crearea unui funcționarea și piață unică digitală competitivă,”, a spus Gabriel.

Statele Membre sunt responsabile pentru punerea în aplicare a Regulamentului și trebuie să înființeze structurile necesare pentru a asigura buna punere în aplicare a Regulamentului. În special, Statele Membre ar trebui să desemneze organismele responsabile pentru punerea în aplicare a acestei legi și organisme pentru a oferi consumatorilor cu asistență practică. În plus, acestea ar trebui să stabilească eficiente, proporționale și cu efect de descurajare măsuri în caz de nerespectare Regulament.

Comisia va efectua o primă evaluare a cererii de Geoblock Regulament, prin Martie 2020. Această evaluare va acoperi eventuala prelungire a principiului non-discriminării în ceea ce privește accesul la bunuri și servicii, pentru serviciile furnizate pe cale electronică, altele decât serviciile audiovizuale a căror caracteristică principală este conținut cu drepturi de autor, cum ar fi cărți electronice, muzică, jocuri și software-ul. De asemenea, Comisia va analiza cu atenție dacă există încă restricții nejustificate pe motive de naționalitate, loc de reședință sau locul de reședință, care ar trebui să fie eliminate în alte sectoare, precum transporturile și serviciile audiovizuale.

The post Noul regulament privind eliminarea blocării geografice nejustificate în plățile on-line în interiorul UE intră în vigoare de astăzi appeared first on Business Review.

Noul regulament privind eliminarea blocării geografice nejustificate în plățile on-line în interiorul UE intră în vigoare de astăzi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *