Mugur Isărescu: trebuie să păstreze echilibrele macroeconomice în loc fără a forța trecerea la Euro

DISTRIBUIE

Mugur Isărescu: trebuie să păstreze echilibrele macroeconomice în loc fără a forța trecerea la Euro

Forțând euro convergență sau o lent de convergență sunt atât de dăunătoare, și un mix coerent de politici este esențială pentru a menține economia pe o traiectorie ascendentă, fără a crea tensiuni în echilibrul macroeconomic, a declarat guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, la conferința de “România 2030: Cum putem recupera decalajele între România și Europa de Vest? “.

“Dacă nivelul optim de convergență reală pentru asigurarea succesului aderarea la zona euro este încă o chestiune controversată, iar Comisia va publica probabil în decembrie raportul de convergență în zona euro, menținerea convergenței pe calea cea dreaptă și durabilitatea acesteia sunt, în opinia mea, cele mai importante aspecte. Pentru a nu deraia, procesul de catching-up trebuie să fie efectuate într-un ritm adecvat, astfel încât câștigurile de pe acest front nu sunt afectate de pericol de un abrupt de daune, “, a spus Mugur Isărescu.

guvernatorul BNR a subliniat faptul că “eforturile noastre trebuie să fie bine dozat”, pentru “convergența nu este o 100 de metri sprint, ci un maraton.” de asemenea, El a spus că oricât de mult ne-am dori cu toții o mai rapidă convergență cu Occidentale de trai, ar fi de dorit pentru a trata convergență reală nu ca o cursă în care cel mai rapid este cel mai adecvat, ci ca un proces complex, care oferă concurent posibilitatea de a profita de cele mai potențiale beneficii în timp ce evitarea asumării de riscuri excesive.

“mai Rău decât progresează încet pe drumul de convergență este să rătăcească drumul. A fi și de a rămâne pe calea cea bună în abordarea recuperare a decalajelor este ceea ce ar trebui să fie permanent preocupat dacă vrem să păstrăm coerența dintre procesul de integrare economică,”, a spus Isărescu.

Guvernatorul, de asemenea, a arătat că BNR nu a dezvoltat o obsesie cu inflația, dar este preocupat cu ea din cauza ratelor dobânzii.

“Suntem interesați în a inflației și credibilitatea din cauza ratelor dobânzii. În caz contrar, dacă nu vom aduce în jos inflația, dobânda va merge și acest lucru va descuraja creșterea economică. Avem ratele dobânzilor de mai jos rata inflației. Noi spunem că inflația nu este de fapt cauzat de excesul de cerere, dar și de alți factori,”, a spus Isărescu.

guvernatorul BNR a menționat de asemenea că inflația va ajunge la 3,5 la sută la sfârșitul anului, și apoi va coborî la 3%.

post Mugur Isărescu: trebuie să păstreze echilibrele macroeconomice în loc fără a forța trecerea la Euro appeared first on Business Review.

Mugur Isărescu: trebuie să păstreze echilibrele macroeconomice în loc fără a forța trecerea la Euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *