Morphosis Capital închis prima rundă de finanțare în valoare de 45 de milioane de

DISTRIBUIE

Morphosis Capital închis prima rundă de finanțare în valoare de 45 de milioane de

Morphosis de Capital, un nou înființată fond de private equity axată pe creșterea investițiilor de capital în întreprinderi Mici și Mijlocii (Imm-uri), are plăcerea să anunțe succes prima inchidere de Morphosis Fond de Capital de la 45 de milioane EUR. Fondul este principalul investitor este Fondul European de Investiții, cu resurse din Programul Operațional Regional, co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Morphosis Fond de Capital nu intenționează să investească EUR 5-15 milioane de capitaluri proprii per tranzacție în societăți stabilite în sectoare cum ar fi bunuri de Consum și sprijinirea sectoarelor, Sănătate, Tehnologie cu impact în economia reală și servicii B2B.

Morphosis echipa Capital este format din patru parteneri români (Andrei Gemeneanu, Gabriela Dumitru, Simona Gemeneanu și Dragoș Petre), care aduce împreună o combinație puternică de private equity, tranzacții și experiență operațională la nivel local și internațional. Patru Români au lucrat în poziții de top în corporații majore, cum ar fi Unilever, Thomson Reuters, TNT Express, Procter & Gamble, PwC și Innova Capital. După ce a petrecut o parte semnificativă din viața lor profesională în străinătate, s-au întors în România pentru a acționa ca agenți ai schimbării și să contribuie la dezvoltarea unui mediu antreprenorial.

„Suntem foarte încântați de oportunitățile vom vedea în România. Vom începe această nouă călătorie umilit de încredere investitorii noștri au pus în noi. Așteptăm cu nerăbdare să lucrez cu succes Imm-urile din românia și cu ca-minded antreprenori să ia companiile lor la nivelul următor. Mixul nostru unic de abilități, precum și combinația noastră de locale și internaționale de experiență, locuri noi de bine pentru a ajuta la deblocarea acestui potențial. Noi numim abordare hands-on de proprietate, suntem genul de oameni care vor suflece mânecile și să se uite cu adevărat adăuga valoare”, a spus Andrei Gemeneanu, Managing Partner al Morphosis de Capital.

În plus față de FEI, cu resurse din Programul Operațional Regional, Morphosis Capital investitor de bază include românești și internaționale, investitori instituționali și un amestec de locale și internaționale și investitori individuali.

Un element-cheie al Morphosis Fond de Capital de I strategia lui este de a investi în companii care au potențialul de a deveni internaționale și naționale campionilor. La Morphosis de Capital va aduce operaționale, finanțe, marketing și vânzări care adaugă valoare pentru Imm-urile românești, în plus față de accesul la capital, prin experiența lor combinate și de rețea.

Fondul European de Investiții (FEI) este partea Băncii Europene de Investiții și principala platforma de finanțare pentru Imm-uri în Europa, prin intermediul instrumentelor sale financiare în formă de investiții de capital privat, garanții și microfinanțare. In Romania, FEI operează prin intermediul instrumentelor de finanțare co-finanțate prin fondurile structurale și de investiții precum JEREMIE 2007-2013, Inițiativa pentru IMM-uri, Programul Operațional Regional, Operațional Competitivitate Programul și Programul Național de Dezvoltare Rurală.

românia-Programul Operațional Regional (POR) are scopul de a promova o creștere inteligentă, durabilă și favorabilă incluziunii în toate regiunile din România, făcându-le mai atractive locuri în care să trăiască și să lucreze. Programul abordează principalele provocări de dezvoltare pentru România, cum ar fi competitivitatea regională, dezvoltarea urbană durabilă, cu emisii reduse de carbon, și infrastructura economică și socială la nivel regional și local. POR beneficiaza de 6,8 miliarde EUR în co-finanțare din Fondul European de Dezvoltare Regională.

post Morphosis Capital închis prima rundă de finanțare în valoare de 45 de milioane de euro appeared first on Business Review.

Morphosis Capital închis prima rundă de finanțare în valoare de 45 de milioane de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *