Banii trimiși acasă de Românii care trăiesc în străinătate hit-uri 8-an record

DISTRIBUIE

Banii trimiși acasă de Românii care trăiesc în străinătate hit-uri 8-an record

suma de bani transferate de către persoanele fizice în alte țări, în România a ajuns la 2,8 miliarde de EURO în 2017 – un maxim al ultimilor 8 ani. Romania este acum pe locul al treilea în UE în ceea ce privește balanța de transferurile personale, potrivit datelor Eurostat.

transferurile Personale în România din străinătate a crescut cu 14% în 2017 față de anul precedent. 87 la sută din transferurile către România au venit din alte state membre ale UE.

Cea de-2017 transfer total a fost cel mai mare din 2009, atunci când fluxurile de depășit 3 miliarde de EURO. Cel mai mare aflux de nivel a fost atins în 2008, când Românii din străinătate au trimis înapoi EUR de 5,15 miliarde de euro. Criza financiară din 2009 a dus la o scădere de aproximativ 40 la sută din această sumă, care a continuat să scadă până în 2014, și a început recuperarea în ultimii trei ani.

În 2017, intrări pentru întreaga UE au totalizat 10,7 miliarde EUR, comparativ cu 10,1 miliarde EUR în 2016. Majoritatea transferurile personale constau din fluxurile de bani trimise de migranți în țara lor de origine.

țările cu Cel mai mare a intrărilor de transferuri personale au fost Portugalia (3,6 miliarde de EURO) și Polonia (3,1 miliarde EURO), urmată de România și Regatul Unit.

Cele mai mari excedente din transferurile personale au fost, de asemenea, în Portugalia, Polonia și România, în timp ce Franța, Germania, marea BRITANIE și Italia au cele mai mari deficite.

The post Banii trimiși acasă de Românii care trăiesc în străinătate hit-uri 8-an record apărut pentru prima dată pe Business Review.

Banii trimiși acasă de Românii care trăiesc în străinătate hit-uri 8-an record

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *