Marian Popa, country manager Deutsche Bank Global Technology: România piața financiară este nici pe departe cele dezvoltate în Europa

DISTRIBUIE

Marian Popa, country manager Deutsche Bank Global Technology: România piața financiară este nici pe departe cele dezvoltate în Europa

Deutsche Bank Global Technology și-a deschis birou în București în 2014. De-a lungul anilor, compania a investit 20 de milioane de EURO în centru, pentru a deveni DB’s-a patra dezvoltarea tehnologiei de laborator din întreaga lume, aderarea la un grup de elită, împreună cu centre în statele UNITE ale americii, Rusia și India. BR vorbit cu Marian Popa, șeful biroului local, pentru a afla de unde suntem acum și ceea ce compania este de planificare pentru viitor.

“În primii ani, sunteți interesat în cifre, cifre care arată cât de mult ai de’am crescut și cum ai de’re în curs de dezvoltare. Dar, după un anumit nivel, această pasiune pentru numere dispare și calitatea muncii tale este cel mai important”, spune Popa. “Am crescut într-un ritm foarte rapid, de la zero la aproape 1.000 de oameni în cinci ani, și este chiar și mai impresionant dacă ne gândim la faptul că noi lucrăm în industria financiară aplicații, în cazul în care ai nevoie de oameni cu cunoștințe financiare, nu doar ASTA.”

Deși nu a fost’t de ușor, compania a găsit în cele din urmă angajații de care avea nevoie.

“mai Întâi de toate, vom face o selecție, care este de aproximativ 1 din 10, ceea ce înseamnă că din 10 oameni care au ajuns la etapa de interviu, doar unul este angajat. Acest lucru arată cantitatea de muncă de făcut în acest domeniu, ceea ce este enorm ca ai nevoie de 3.000 de oameni în interviurile finale și, probabil, 5.000 de Cv-uri, din care doar 300 sunt angajați”, spune Popa.

Dar a găsi oameni cu abilități IT nu este suficient pentru o companie care lucrează în sectorul financiar.

“Am cursuri de educație și formare cu un curriculum impresionant. Avem de formare în toate domeniile, nu numai în sectorul financiar, dar, de asemenea, în leadership, comunicare și multe altele. Investim sume importante în cursuri și de formare, în jur de 1% din cifra de afaceri, care a fost de peste 60 de milioane de euro anul trecut. Avem peste 900 de angajați în acest moment și vom ajunge la 1.000 de curând”, spune Popa.

“retentia Angajatilor este un lucru care depinde de modul în care fiecare angajat se potrivește în cadrul companiei. Desigur, există unele care pleacă, și ar fi absurd să întrebi fiecare angajat pentru a rămâne în companie timp de 12 ani. De asemenea, contează cum stau lucrurile pe aici, cum vom organiza spațiul nostru – avem diferite cercuri de activități, cele mai multe dintre ele pornind de la angajați’ inițiative. Acesta este un pachet care suntem în mod constant de revizuire a convinge angajații noștri să rămână. Nivelul salariilor este similară cu cea din industrie, ne-am don’t-l depaseasca, dar nu ne’t de a oferi orice mai puțin, fie, din moment ce suntem obligați să meargă împreună cu piața”, explică șeful de DB Global România.

“Și mai e ceva: suntem singurii care oferim financiare informatică. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că trebuie în mod automat să devină furnizori pentru alții în piață, care au nevoie de oameni calificați în acest domeniu.”

piața românească este în partea de sus în măsura în care este în cauză, dar nu același lucru se poate spune despre țara’s pieței financiare, care este nici pe departe cele mai dezvoltate piețe.

„piața financiară din România este mult mai puțin dezvoltat decât piețele pentru care vom scrie software-ul, și anume de pe Wall Street, Londra, Frankfurt și Singapore. Acestea sunt cele mai sofisticate piețe din lume în domeniul financiar, și nu avem oameni care au lucrat în același domeniu cu același nivel de sofisticare al instrumentelor utilizate. Avem aproape nici o investiție bancar, nu avem sofisticate bancar.

“Pentru acest motiv, cea mai mare cifra de afaceri angajat de nivel este de găsit printre juniori, deoarece presiunea este foarte mare pe ele. Gradul de maturitate obținute într-un singur an, în țara noastră este echivalentă cu cinci ani în altă parte. Avem permanent profesorii universitari care predau la ASE și la Politehnica, iar în acest an am reușit să introducem primul Maestru al Financiară Informatică de la Universitatea Politehnica din Bucuresti, facultatea de Automatica, recunoscut oficial de către ARACIS.”

procesul de învățare și pe deplin introducerea de locuri de muncă este, de asemenea, foarte rapid la DB.

„Angajații, atât juniori și seniori, intra rapid proiecte și de a lucra pe aplicații care rulează pe Deutsche Bank’s platformă globală și afectează milioane de oameni. DB procese echivalentul de Italia’s, Produsul Intern Brut a de zi cu zi, sau EUR 2.000 de miliarde de euro. Aceasta include transferurile bancare, deschideri de cont, investiții, instrumentele financiare derivate, etc. Există un total de aproximativ 5.000 de aplicații care rulează pe platforma de la toate ori. Asta’s, de ce oamenii, de asemenea, trebuie să înțeleagă că tot ce fac ei implică o mare responsabilitate”, spune Popa.

„Există patru tehnologice, centre de dezvoltare din lume, pe cele mai importante piețe de IT, și anume statele UNITE ale americii, Rusia, India și România. SUA și Rusia, centre sunt aproximativ la fel ca a noastră, și unul în India este de două ori și jumătate mai mare. Există, de asemenea, sprijin în centre financiare importante hub-uri – New York, Londra, Frankfurt, Berlin și Singapore. Desigur, există, de asemenea, de sprijin și de centre de service, centre de apel și pentru centre de prelucrare, vreo șase în total, răspândit peste tot în lume, astfel încât să poată răspunde la orice ora din zi. Dar acolo sunt doar patru centre de tehnologie”, spune Popa.

Toate tranzacțiile sunt automatizate, dar în spatele lor sunt o mulțime de oameni care asigurați-vă că totul funcționează corect și, de asemenea, de a dezvolta sisteme mai departe. Și acest lucru nu se va schimba în viitor, ceea ce dă speranțe că echipa din România va crește.

„sperăm să crească în următorii ani, dar rămâne de văzut cât de mult ne va crește, dacă ne dublăm numărul sau crește cu mai puțin decât atât”, spune Popa.

post, Marian Popa, country manager Deutsche Bank Global Technology: Romania’s pieței financiare este nici pe departe cele dezvoltate în Europa appeared first on Business Review.

Marian Popa, country manager Deutsche Bank Global Technology: România piața financiară este nici pe departe cele dezvoltate în Europa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *