Magurele laser proiect pentru a atrage cercetători din întreaga lume

DISTRIBUIE

finalizarea lucrărilor la ELI-NP (Extreme Light Infrastructure – Fizica Nucleară) de proiect, care presupune instalarea de lume’s cel mai puternic laser de la Măgurele (Județul Ilfov) și includerea sa într-un tehnico-științifice parcare, va conduce la crearea unui științifice internaționale centrul de cercetare și va atrage numeroase firmele de înaltă tehnologie, potrivit Ziarul Financiar.

“este posibil să se creeze condițiile pentru o eficienta de transfer tehnologic,”, spune academicianul Nicolae Zamfir, directorul general al Horia Hulubei Institutul National de Cercetare si Dezvoltare pentru Fizica si Inginerie Nucleara (IFIN-HH), și directorul proiectului ELI-NP.

proiectul ELI-NP este cea mai mare investiție în domeniul cercetării în România, după 1990, cu o valoare de peste 300 de milioane de EURO. ELI’s dezvoltarea a început în 2007 și a marcat un aproape istoric schimbare de atenție pentru Europa Centrală și de Est, atunci când s-a decis că Uniunea Europeană va sprijini financiar trei lasere situat în Republica cehă, România și Ungaria. Din Măgurele, România, un oraș cu mai puțin de 10.000 de locuitori, cel mai mare laser din lume va fi construit. Lucrările urmează să fie finalizate până în 2020.

“în Prezent, ELI-NP echipa numără peste 150 de cercetători și suport din România și din alte 27 de țări. Suntem într-un proces continuu de evaluare și ocuparea forței de muncă, astfel încât până la sfârșitul punerea în aplicare mai mult de 100 de cercetători, ingineri și tehnicieni vor fi angajați,”, spune Zamfir.

În același timp, Parcul științific proiectul a fost lansat în această vară, cu scopul de a atrage firme de inalta tehnologie care gravitează de obicei în jurul valorii de institute de cercetare.

Magurele Science Park proiect se va întinde pe 5 hectare – vizează un final suprafata de 16 ha – cu un buget de 17,5 milioane de EURO, din care 2 milioane de EURO au fost recent obținut finanțare Europeană.

post Magurele laser proiect pentru a atrage cercetători din întreaga lume appeared first on Business Review.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *