Pierde pentru bursa adâncește cu minus 4% pe principalii indici

DISTRIBUIE

Pierde pentru bursa adâncește cu minus 4% pe principalii indici

bursa de Valori București (BVB) a închis roșu sesiune în urma declarației făcute de Darius Valcov cu privire la “lăcomia tax”. Cea mai mare pierde pentru băncile listate la BVB, Banca Transilvania și BRD – Societe Generale, aproape 9,5% și 7,3 la sută.

indicele principal BET a pierdut 3.98% din valoare, până la 6,952 puncte, cel mai mic de la începutul anului 2017. Pierde întreaga piață înregistrată din decembrie 2018, după ce Guvernul a anunțat noi taxe pentru companii și bănci, trimit acțiunile în 2016. Și aprofundarea nu pare să se oprească în următoarele sesiuni de tranzacționare, chiar dacă nu este de așteptat să fie la fel de mare ca astăzi.

Banca Transilvania a luat cele mai afectate de recentele pierde, dar asta vine dupa mai mult de 2 ani de creștere susținută. După scăderea de astăzi, de 9.47% chiar înainte de închidere, banca are un capac de piață de RON 9.14 miliarde de euro. A căzut în ultimele săptămâni, în ciuda faptului că banca a decis să cumpere înapoi acțiunile sale. Săptămâna trecută, banca a cumparat un total de 3,58 milioane de actiuni, pentru care a plătit RON 7.37 milioane de euro. Cumpara cel mai probabil a continuat astăzi, când mulți ordinelor de vânzare care conține un număr mare de acțiuni a găsit un cumpărător.

BRD – Groupe Societe Generale a încheiat cu un minus de 7.27 la sută, ajungând la un capac de piață de RON 7.66 miliarde de LEI 10.2 pe acțiune. Pierderi mari pentru Nuclearelectrica, de asemenea, care a incheiat ziua cu un minus de 5,03 la sută, de la RON 7.55 pe actiune, si un capac de piață de 2,39 miliarde de LEI. Transgaz a pierdut 3.96%, RON 303.5 pe acțiune și un capac de piață de RON de 3,72 miliarde de euro.

Pe piața AeRO, sistemul alternativ, Transilvania Leasing Si Credit IFN pierdut 18.37% la 0.02 RON pe acțiune și un capac de piață RON 12,6 milioane de euro. De asemenea, Bittnet Systems a pierdut 7,5 la sută, astăzi, de închidere de la 1.045 LEI pe acțiune și un capac de piață de RON 55.04 milioane de euro.

post Pierde pentru bursa adâncește cu minus 4% pe principalii indici apărut pentru prima dată pe Business Review.

Pierde pentru bursa adâncește cu minus 4% pe principalii indici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *