Mai puțin de 3 din 4 români gospodării au internet acasă

DISTRIBUIE

Mai mult de trei sferturi (72.4%) din gospodăriile din românia au acces la internet acasă, majoritatea dintre ei locuiesc în orașe, potrivit datelor oficiale.

accesul la Internet este mai comun printre gospodăriile din regiunea București-Ilfov (8 din 9 gospodării au acasă acces la internet), urmat de Vest și Nord-Vest (Transilvania de nord).

Cele mai mici rate sunt înregistrate în Nord-Est (65.1%) și Sud-Est (65,2 la sută).

82,1 la sută de conexiuni la internet acasă sunt stabilite conexiunile în bandă largă, urmată de conexiuni de bandă largă mobilă și conexiuni în bandă îngustă.

Din numărul total al Românilor vârste cuprinse între 16 și 74 de ani, proporția celor care au folosit vreodată internetul a fost de 78,8 la sută, din care circa 89,7% în ultimele trei luni.

De la utilizatorii actuali, 75,5% folosesc internetul zilnic sau aproape zilnic de frecvență, de 2,2 puncte procentuale față de anul precedent (73.3%).

în funcție De regiune, ponderea persoanelor care au folosit vreodată internetul a fost de 93.6% în regiunea București-Ilfov, care reprezintă cel mai mare procent din țară, urmată de Vest (88.3%) și Nord-Vest (83.9%).

Sud-Muntenia (71%) și Sud-Est (69.9 la sută) sunt la capătul opus al scalei.

cota de oameni care folosesc internetul scade cu vârsta. În grupa de vârstă 16-34, 94.7% dintre oameni folosesc internetul, în timp ce doar 53.8 la sută din Românii cu vârste cuprinse între 55-74 de ani folosesc internetul.

post mai Puțin de 3 din 4 români gospodării au internet acasă appeared first on Business Review.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *