Klaus Iohannis: Brexit afacere protejează Românii care trăiesc în marea BRITANIE

DISTRIBUIE

Președintele Klaus Iohannis a declarat duminică, după Brexit a fost aprobat de Consiliul European, că el este mulțumit cu prevederile afacere pentru Românii care trăiesc în marea BRITANIE, deoarece oferă toate protecțiile țara a vrut să sigură pentru cetățenii săi, după marea Britanie părăsește Uniunea Europeană.

“Acest acord a fost negociat pentru o lungă perioadă de timp, în detaliu, și UE27’s echipa de negociere a făcut o treabă foarte bună. I-am susținut, și, în același timp, a făcut-vă că de puncte ne-au interesat au fost foarte clare în această afacere și în momentul de față pot spune că sunt mulțumit cu proiectul.

Acesta reflectă toate preocupările noastre, ca viitor al Românilor în marea BRITANIE, bugetul UE și multe alte lucruri –’s 500-pagina de lucru. Și opinia noastră este că proiectul este bun, și-l’s, trebuie să mergem mai departe.

drepturile Românilor sunt perfect protejate daca treaba merge prin,”, a spus Iohannis la Bruxelles.

românia Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o declarație privind duminică, spunând că obiectivele României a avut în Brexit negocieri au fost îndeplinite, în special în ceea ce privește protejarea drepturilor cetățenilor români care trăiesc în marea BRITANIE, scrie Agerpres.

„afacerea spune că cetățenii ue-27 în marea BRITANIE și pe cetățenii Britanici în UE27 care sunt beneficiari de afacere (inclusiv cei care se vor deplasa la EU27/marea BRITANIE în perioada de tranziție) se vor bucura de o serie de drepturi. Aceasta include dreptul de a locui în marea BRITANIE pentru cetățenii UE și membrii lor de familie, precum și aspecte referitoare la coordonarea sistemelor de securitate socială, calificări profesionale, îngrijire medicală,” MAE mai spune în declarație.

Toți cetățenii români care doresc să continue să beneficieze de aceste drepturi vor trebui să prezinte un extras de cont online pentru a obține un nou statut (stabilit de stare). Procedura de înregistrare vor deveni disponibile după Martie 2019, cu condiția ca European și Britanic Parlamentele aproba curent Brexit afacere.

post Klaus Iohannis: Brexit afacere protejează Românii care trăiesc în marea BRITANIE appeared first on Business Review.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *