Juncker: nu va Exista o renegociere a Brexit acord

DISTRIBUIE

șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat la o conferință de presă cu Președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, vineri, că reprezentanții CE sunt în contact permanent cu Cabinetul primului-Ministru Britanic, dar că acest lucru nu implică o renegociere a Brexit.

“nu vreau să mă implic acum, fie în speculații și nici în reciprocitate. Comisia a afirmat că nu ar fi nici o renegociere, și am spus că putem oferi clarificări. Desigur, suntem în contact cu Prim-Ministrul Britanic’s Cabinetului, dar vă rugăm să nu se confunda acest lucru cu o renegociere, în special cu privire la mersul înapoi. Nu cred că ar fi înțelept să dezvălui toate detaliile de discuțiile în curs de desfășurare acum,”, a spus Juncker.

Juncker a menționat că pe 15 ianuarie, Brexit acord va fi votat în camera Comunelor.

“sper să avem un acord, nu vreau o ieșire a Regatului Unit, fără un acord, pentru că ar fi o catastrofă, atât pentru cetățeni Britanici și pe întregul continent European. De aceea, trebuie să facem toate eforturile de acum și până marți, până la votul în Parlamentul Britanic, pentru acest proiect important de a nu eșua,”, a spus el.

Juncker, de asemenea, a spus că el și președintele româniei, Klaus Iohannis a fost de acord pe un “foarte bun” pregătirea reuniunii Consiliului european de la Sibiu, pe 9 Mai. El a adăugat că întâlnirea ar fi “dedicat stabilitate” , având în vedere că până atunci marea BRITANIE va părăsi UE.

“trebuie să demonstreze toată lumea, inclusiv cei care ne văd din exterior, că UE este re-lansarea de acum, cu un nou început, o nouă etapă în lunga sa istorie, care nu a fost niciodată prea liniștită. Vom livra rezultate,” Președintele CE a spus.

post Juncker: nu va Exista o renegociere a Brexit acord apărut pentru prima dată pe Business Review.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *