ING Bank: Romania finanțelor publice în cel mai rău caz, deoarece criza financiară; recesiune tehnică de așteptat în 2019

DISTRIBUIE

ING Bank: Romania finanțelor publice în cel mai rău caz, deoarece criza financiară; recesiune tehnică de așteptat în 2019

Analiștii de la ING Bank au emis un avertisment cu privire la viitorul economiei românești, având în vedere că politicile fiscale și bugetare sunt în cea mai proastă situație au fost de criză, creșterea economică încetinește și țara intră într-o perioadă electorală.

„România intră în campanie electorală, cu cea mai mare parte din promisiunile electorale anterioare certificatele pentru a maximiza impactul. Voinic de stat transferuri fără reforme structurale ar trebui să se adâncească deficitul comercial în continuare. BNR este de mers pe jos o linie subțire cu un pic de pofta de mancare pentru a crește RON transporta. Ca creșterea PIB-ului se diminuează și valul de optimism în zona Euro se îndepărtează, Warren Buffet, aforism care unele companii va fi dezvăluit „gol înot” s-ar putea dovedi adevărat pentru România,” analiștii scrie.

la sfârșitul anului 2018 continuă să aibă două cifre de creștere a salariilor, pentru al treilea an consecutiv, politicile de stat alimentând așteptările salariale, migrație și stricte de pe piața muncii sugerează un ritm similar pentru 2019, potrivit economiștii de la ING Bank.

„în caz Contrar, există puține dovezi ale ofertei reforme care ar putea duce la semnificative câștiguri de productivitate. Prin urmare, extinderea comerțului dezechilibru este puțin probabil să se oprească/inversă. Economia mutat într-o treaptă de viteză inferioară în 2018, în calitate de consumatori fugit de încredere și a cererii externe dedurizată. Dupa ce a crescut cale de ieșire din problemele fiscale în 2017, umflat PIB-ul nominal în ciuda mai moale creștere reală în 2018 este de natură să mențină deficitul bugetar în cadrul EDP limita. Preocuparea referitoare la acest urmat îndeaproape raport este că structura de atât numărătorul (deficitul bugetar), iar numitorul (PIB) s-a transformat slab. Acesta din urmă este din ce în ce mai dependentă de agricultura de ieșire, care este volatil, predispuse la revizii și mai puțin fiscalised, reflectate în stocuri mai mari pe partea de cerere. În termeni de rigid de cheltuieli (salarii și beneficii sociale), ca un procent din ciclic sensibile venituri bugetare (impozite și contribuții sociale), bugetului de sustenabilitate pare să fie în cea mai proastă poziție de la ultima recesiune profundă. Prin urmare, un riscant cocktail care poate conduce fie la o lungă perioadă de mahmureala sau perioada de greu ajustări cazul în care se confruntă cu turbulențe”, scriu ei.

În ceea ce privește moneda națională, ING constată că EUR/RON rata rămâne prins între o strâns de 4,6500-4,6700 gama, cu banca centrală prins între încăpățânare crescute IPC și probleme de competitivitate. „Se pare ca un ‘cine clipește primul” joc „și nu este vorba de dacă, ci când BNR schimburi confortul gama mai mare”, se spune în raport.

 

 

 

 

 

post ING Bank: Romania finanțelor publice în cel mai rău caz, deoarece criza financiară; recesiune tehnică de așteptat în 2019 apărut pentru prima dată pe Business Review.

ING Bank: Romania finanțelor publice în cel mai rău caz, deoarece criza financiară; recesiune tehnică de așteptat în 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *