FMI avertizează nori de furtună se adună deasupra economiei globale, dar guvernele ar putea să nu fie pregătite pentru a face față

DISTRIBUIE

adună norii de Furtună asupra economiei globale și guvernele și băncile centrale ar putea să nu fie bine echipate pentru a face față, Fondul Monetar Internațional (FMI) directorul general adjunct, David Lipton, a avertizat marți, citat de Reuters.

fondul a cerut guvernelor de a „repara acoperișul” în timpul unui soare ultimii doi ani pentru economia mondială.

„Dar, ca mulți dintre voi, văd nori de furtuna clădire, și frica activitatea de prevenire a crizelor este incompletă,” Lipton, a declarat la o conferință bancară găzduit de Bloomberg.

Potrivit FMI, multe guverne nu au prea mult spațiu de manevră, fie, având deja acumulat datorii mari.

„nu trebuie să Ne așteptăm ca guvernele să se încheie cu un spațiu amplu pentru a răspunde la o recesiune care au avut 10 ani”, a spus Lipton.

Stimul poate fi, de asemenea, o vinde greu din punct de vedere politic, având în vedere povara financiară se creează, a spus el.

Cel mai mare risc imediat, deși, este actualul război comercial între Statele Unite și China.

Dacă tot a amenințat că tarifele sunt puse în loc, la fel de mult ca trei sferturi de procent din PIB-ul global ar fi pierdut până în 2020, FMI a estimat.

„Asta ar fi o rană autoprovocată. Deci, este vital ca această încetare a focului (a anunțat recent între Washington și Beijing) conduce la un acord durabil, care evită o intensificare sau de propagare a tensiunilor,” Lipton a subliniat.

The post FMI avertizează nori de furtună se adună deasupra economiei globale, dar guvernele ar putea să nu fie pregătite pentru a face față apărut pentru prima dată pe Business Review.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *