Aici sunt cele mai importante modificari fiscale în 2019, care ar trebui să știi dacă faci afaceri în România

DISTRIBUIE

Aici sunt cele mai importante modificari fiscale în 2019, care ar trebui să știi dacă faci afaceri în România

Guvernul a aprobat vineri, în ciuda mediului privat’s opoziție, o ordonanta care aduce importante modificari fiscale începând cu 2019. Una dintre cele mai controversate fiscal nou, care a fost aprobat prin această ordonanță este o taxa pe activele bancare, așa-numita “impozitul pe lăcomia”. Potrivit ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, „taxa pe lăcomie” va depinde de 3 luni și 6 luni ROBOR niveluri, fiind cuprinsă între 0,4% pentru ROBOR între 2 și 2,5%, cu 0,6 la sută – de 2,5-3% și 0,9 la sută – între 3 și 3,5 la sută.

măsura A fost aprobat în ciuda Scolar Bank’s și a sistemului financiar’s, de opoziție. Un nou 2% impozit pe cifra de afaceri va fi, de asemenea, aplicat la companiile energetice. Cele două cele mai afectate companii sunt exprimate deținute de companii. Industria energetică Oltenia, cel mai mare producător de energie pe cărbune din România va termina în 2018, cu o pierdere de LEI 975 de milioane de euro. Noua taxă va adăuga o plată suplimentară de RON 85 de milioane de dolari în companie’s, de buget. Transelectrica, compania care deține monopolul transportului de energie, a raportat un 0,5 milioane LEI pierderi în a treia trimestru din 2018. Noua taxă va adăuga un plus de 15 milioane LEI a cheltuielilor pentru compania a’s de buget.

De asemenea, guvernul a aprobat pentru prețul la gaze să fie plafonate pentru trei ani, la 68 RON pe megawatt/oră. Cele mai afectate sunt companiile care exploreaza gaze offshore în Marea Neagră – OMV Petrom și Black Sea Oil & Gas. Cele două companii au anunțat că vor decide anul viitor, dacă vor continua investițiile de exploatare.

Experții spun că plafonarea internă a prețurilor la gaze naturale va lovi greu principalii doi producători de gaze din România, Romgaz și OMV Petrom, și va limita investițiile în câmpuri de gaze, în timp ce avantajele pentru consumatori de vânzare cu amănuntul sunt doar pe termen scurt. Legislația UE în domeniul concurenței interzice astfel de practici și energie directive impun o liberalizare a prețurilor la gaze, pe care România a făcut deja până în aprilie 2017. România riscă proceduri de infringement de către Comisia Europeană. Unii experți susțin, de asemenea, că o astfel de măsură va favoriza importurile de gaze din Rusia. Gospodării în România a plătit în 2017 cele mai mici prețuri pentru gaze și cea de-a cincea mai mici prețuri pentru energie electrică între cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, potrivit Eurostat. Potrivit Petrom măsurile vor lua gaze din românia în piață de cel puțin 10 ani în timp, să o piață reglementată, și departe de liberalizare. Investițiile joacă un rol fundamental în generarea de creștere în viitor. În lipsa unei bune funcționări a economiei, investitii, aprovizionare, locuri de muncă și creșterea economică sunt amenințați cu toții.

După mai mult de un deceniu, Autorității Naționale de Reglementare în Comunicații va din nou taxa de operatorii de comunicații pentru monitorizarea, de la 0,4 la sută la 3 la sută din companii cifre de afaceri. Guvernul a stabilit, de asemenea, un 1 miliard de EURO, pragul pentru 5G de licitație. Într-o declarație comună, Orange, Vodafone, Telekom – împreună cu Operatorii români de telefonie Mobilă’ Association (AOMR) – RCS & RDS, UPC România și mai mult de 65 de companii reuniți în cadrul Asociației de Comunicații Electronice din România (ACER), spune că măsurile anunțate de ministrul de Finanțe „s-ar transforma într-o povară pentru întreaga român din industria de telecomunicații și pentru toate, fixe și mobile, utilizatorii de Internet, telefonie fixă și mobilă și servicii de televiziune.”

Pilonul II de Pensii va trebui să aducă un plus de capital de 400 de milioane EUR trimestrial, în scopul de a plăti impozitul pe verde. Ordonanța stabilește, de asemenea, un salariu minim de 3.000 RON pentru muncitorii din construcții începând cu 1 ianuarie 2019, împreună cu tăiere în jumătate toate impozitele pe forta de munca pentru acest domeniu economic.

 

 

post Aici sunt cele mai importante modificari fiscale în 2019, care ar trebui să știi dacă faci afaceri în România appeared first on Business Review.

Aici sunt cele mai importante modificari fiscale în 2019, care ar trebui să știi dacă faci afaceri în România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *