„Lăcomia fiscale” cu privire la bănci: Ce s-a întâmplat după introducerea acestuia în alte țări Europene

DISTRIBUIE

„Lăcomia fiscale” cu privire la bănci: Ce s-a întâmplat după introducerea acestuia în alte țări Europene

același tip de „lăcomie” impozit pe activele bancare cum a fost anunțat de către ministrul român al Finanțelor la începutul acestei săptămâni a fost introdus, de asemenea, în alte țări Europene în jurul anului 2010: Ungaria, Austria, Slovacia și Republica cehă. Hotnews.ro a analizat efectele acestor taxe avut aceste țări pentru sistemul bancar, în încercarea de a evalua impactul potențial în România.

Potrivit unui maghiară bancher, în 2010, când Ungaria a fost trece printr-o criză financiară profundă, prim-ministrul ungariei, Viktor Orban, a solicitat o serie de bancheri pentru o discuție și să le știu că va introduce acest nou impozit. „Am încercat să i se opună, dar s-a întâmplat așa cum a vrut ea,” bancherul a spus Hotnews.

lucruri Similare s-a întâmplat în alte țări – oficialii români, cu toate acestea, nu s-au făcut toate eforturile pentru a discuta planurile cu bancherii și le-a luat prin surprindere cu anunțurile făcute marți.

„desigur, băncile opiniile nu contează, dar cel puțin nu a fost o discuție. Și aceste discuții au avut loc în fiecare din aceste țări. În România, în ciuda faptului că băncile au făcut investiții pe termen lung, guvernul nu pare să fie dispus să vorbesc cu ei. Al doilea lucru important este că, atunci când aceste alte țări au introdus taxa, Europa a fost în mijlocul unei crize financiare. Ungaria a fost aproape în stare de faliment. Slovacia și Austria au fost, de asemenea, într-o criză. România spune că nu este într-o criză, dar va introduce acest impozit, oricum,” un bancher Austriac, a explicat pentru Hotnews.

activelor Bancare ratele de impozitare în alte țări

Deși guvernul spune că nu există nici o criză, nivelul activelor bancare fiscală în România este cea mai mare dintre toate țările care o folosesc. Analiștii străini, de asemenea, spune că leagă nivelul acestei taxe la ROBOR rata dobânzii este o alegere ciudată.

Ce s-a întâmplat în alte țări, când a fost introdus impozitul?

În Ungaria, nu a fost o picătură într-credite precum și o creștere a ratei șomajului. Piața imobiliară, de asemenea, simțit impactul fiscal, în timp ce activitatea economică globală a încetinit.

pe măsură ce situația economică s-a stabilizat, guvernul ungar a recunoscut că a devenit contraproductive și a decis să micșoreze taxa.

exact același lucru s-a întâmplat în alte țări. „Băncile au crescut depozitele necesare pentru împrumuturi, credite limitate din cauza incertitudinii, și în cele din urmă de creditare a încetinit și populația a avut de suferit din cauza acestor restricții”, a declarat un Slovac jurnalist.

în Urma G20 negocierile și acordurile UE, țări precum Austria, Cipru, Franța, Germania, Portugalia, Suedia, marea BRITANIE și NE-a introdus planuri de a crește banca taxe.

cu toate Acestea, este evident că banca a activelor fiscale guvernul româniei vrea să introducă o cale pentru guvern de a colecta mai mulți bani, astfel încât „lăcomie”, mai degrabă se referă la guvern decât de băncile s-au, mulți analiști spun.

 

post “Lăcomia tax” pe bănci: Ce s-a întâmplat după introducerea acestuia în alte țări Europene appeared first on Business Review.

„Lăcomia fiscale” cu privire la bănci: Ce s-a întâmplat după introducerea acestuia în alte țări Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *