Guvernul intenționează să crească de monitorizare fiscale pentru operatorii de telecomunicații de la 0,4 la 3 pct: Peste 100 de milioane de EURO sunt în joc

DISTRIBUIE

ministrul român al Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat marți o serie de noi măsuri fiscale guvernul dorește să adopte prin Ordonanță de Urgență (OUG), înainte de sfârșitul anului. Printre măsurile prezentate de ministrul a fost o creștere a impozitului plătit de servicii de telecomunicații și servicii poștale furnizori către ANCOM, instituția care monitorizează și reglementează comunicațiile.

OUG are scopul de a crește taxa de monitorizare plătite de către operatorii de telecomunicații a ANCOM la 0,4 la sută la 3 la sută din companii cifre de afaceri.

cu toate Acestea, actualul 0,4 la sută taxa nu a fost aplicată în ultimii zece ani, așa cum este aplicat numai dacă ANCOM nu poate acoperi cheltuielile administrative cu alte surse de venituri. Instituția a avut întotdeauna un surplus bugetar și are peste 1 miliard de LEI în conturile sale în acest moment.

anul Trecut, cifra de afaceri totală de telecomunicații și servicii poștale de piață a ajuns la aproximativ 3,4 milioane de EURO, deci un 3 la suta impozit înseamnă că mai mult de 100 de milioane de EURO ar putea fi colectate de ANCOM.

OUG proiectul include, de asemenea, amenzi mai mari pentru operatorii de telecomunicații. Cei cu o cifra de afaceri mai mare decât 3 milioane RON pot fi amendați cu până la 5% din cifra lor de afaceri (în comparație cu nivelul actual de 2%), și dacă există încălcări repetate, amenda poate ajunge la 10% din cifra de afaceri (în prezent 5%).

The post Guvernul de planificare pentru a crește monitorizare fiscale pentru operatorii de telecomunicații de la 0,4 la 3 pct: Peste 100 de milioane de EURO sunt în joc apărut pentru prima dată pe Business Review.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *