Guvernul intenționează să fin site-uri care folosesc geoblocking

DISTRIBUIE

Guvernul intenționează să fin site-uri care folosesc geoblocking

guvernul a propus introducerea de amenzi pentru site-uri care folosesc nejustificat geoblocking întreaga Uniune Europeană, după regulamentul UE a intrat în vigoare. Amenzile vor fi între 5.000 LEI și 50.000 de dolari pentru site-urile romanesti, iar acestea ar trebui să fie emis de către Autoritatea de Protecție a Consumatorilor pentru Comunicații (ANCOM).

regulamentul UE care elimină geoblocking (de exemplu, elimină blocarea accesului sau redirecționarea utilizatorilor – sau carduri de credit & #8211; dintr-o altă țară) a intrat în vigoare la începutul acestei luni. Cu toate acestea, fiecare Stat Membru este responsabil pentru punerea în aplicare a Regulamentului și trebuie să stabilească structurile necesare pentru a asigura o pornire lină a punerii sale în aplicare.

Ca urmare, guvernul propune, printr-un proiect de decizie în dezbatere publică, următoarele:

  • pentru a fi În conformitate cu dispozițiile de la Articolul 8 din Regulament, Centrul European al Consumatorilor din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor este numit.
  • autoritatea competentă pentru raportarea cu privire la contravențiile menționate la Articolul 5 din prezenta hotărâre, în conformitate cu art. 7 alin. (3) din Regulament este Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.
  • Încălcări ale prevederilor art. 3, art.4 alin. (1) și art. 5 alin (1) din Regulament și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 50.000 lei.

Comisia Europeană va efectua o primă evaluare a cererii de Geoblock Regulament, prin Martie 2020.

Această evaluare va acoperi eventuala prelungire a principiului non-discriminării în ceea ce privește accesul la bunuri și servicii, pentru serviciile electronice, altele decât serviciile audiovizuale, principala caracteristică a, care este protejat prin drepturi de autor de conținut, cum ar fi cărți electronice, muzică, jocuri și software-ul.

De asemenea, Comisia va analiza cu atenție dacă există încă restricții nejustificate pe motive de naționalitate sau loc de reședință, care ar trebui să fie eliminate în alte sectoare, precum transporturile și serviciile audiovizuale.

The post Guvernul intenționează să fin site-uri care folosesc geoblocking apărut pentru prima dată pe Business Review.

Guvernul intenționează să fin site-uri care folosesc geoblocking

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *