George, digital banking app dezvoltat de către Erste, are peste 100.000 de utilizatori în România

DISTRIBUIE

George, digital banking app dezvoltat de către Erste, are peste 100.000 de utilizatori în România

Banca Comerciala Romana (BCR) a lansat George, digital banking platformă, în România la doar o lună în urmă și are deja peste 100.000 de utilizatori, cu 3.000 de adăugarea de noi utilizatori în fiecare zi. Erste Group, entitate care deține BCR, dezvoltat de George de la Viena laboratoare, cu o echipă internațională, care a inclus 10-12 Români.

Erste a decis să înceapă o R&D diviziune în 2012 și Maurizio Poletto a fost numit manager al nou digital innovation hub. El a format o echipa cu oameni formă banca, dar, de asemenea, din afara băncii, în scopul de a avea puncte de vedere care nu au fost la afaceri financiare. Echipa care mai târziu l-a creat George a fost prezent în România pentru a vorbi despre experiența ei au avut în timp ce face cea mai nouă platformă.

Maurizio cerut, în 2012, pentru o perioadă de 3 ani de dezvoltare înainte de a le-ar fi cerut să lanseze ceva.

„Am creat aplicații care au lucrat și aplicații care nu au de lucru. Printre ei era unul care permitea utilizatorilor să își vadă soldul contului bancar, fără logare în cont. Aplicația a fost un mare succes în Austria”, spune Poletto, care a explicat că peste 100 de busteni de la platforma, doar 5 sunt făcute pentru a efectua o operație, ceea ce înseamnă că 95 ori oameni au intrat numele de utilizator si parola doar pentru a vedea lor de echilibru.

Așa că au început să lucreze la o nouă platformă de digital banking pentru că au vrut ceva diferit, așa că George a fost lansat în Austria în 2012. Echipa din spatele George a avut peste 100 de oameni și este încă în expansiune. Acum aplicația este disponibilă în alte trei țări, Republica cehă, Slovacia și România, iar anul viitor va fi lansat în Croația și Ungaria.

„George are scopul de a ajuta utilizatorii să înțeleagă comportamentul financiar mai bine. Asta’s, de ce designul său este simplu și prietenos. Este responsabilitatea noastră ca o bancă să se asigure că oamenii știu și înțeleg cât de mult bani au și cum se petrece și ce se poate face cu banii”, spune Poletto.

„aș dori să văd că cei care nu au un cont BCR utiliza platforma ne-am dezvoltat. Aceasta va fi dovada că a meritat toată munca depusă în crearea o experiență jurul George. Asta’s, de ce nu putem aștepta pentru PSD2 directivă să intre în vigoare. Atunci vom fi capabili să se integreze în George și conturile pe care utilizatorii o au cu alte bănci. În Austria acest lucru se întâmplă deja. În acest moment, puteți gestiona prin George și conturile deschise la alte bănci”, spune Poletto.

platforma A fost instalat ca o aplicatie stand-alone, pe partea de sus a băncilor din Erste Group are în diferite țări. „Prin George, Erste Group își propune să creeze primul pan-European banking platformă care oferă o gamă completă de produse și servicii financiare”, spune Poletto.

„George are 3,8 milioane de utilizatori. În luna ianuarie a anului viitor vom ajunge la pragul de 4 milioane de utilizatori. Suntem extrem de incantati, mai ales că suntem în mod constant de lucru pe îmbunătățirea platformei”, spune Isabella Frey, responsabil pentru aplicații mobile, George Labs, care explică, de asemenea, că „în Austria, există o interfață cu care George interacționează cu Alexa, asistent virtual dezvoltat de Amazon.”

Lansarea aplicației în România se dovedește a fi un succes văzut în numărul de utilizatori care au descărcat deja aplicația și este folosind-o, peste 100.000. BCR are peste 1,2 milioane de clienți înscriși în serviciile digitale, dintre care peste 400.000 de utilizare versiunea mobilă a serviciilor digitale lunar.

„La nivel local, în jurul George, un complet de ecosistem digital a fost dezvoltat, cu un cont curent și un card atașat, care pot fi contractate exclusiv on-line, după 1 decembrie. Pana acum am testat întregul proces. Există câțiva pași care trebuie să fie luate. În primul rând, clientul are nevoie pentru a scana buletinul, și apoi, utilizatorul este rugat să ia o imagine de sine. Sistemul face o comparatie intre buletinul și imaginea de sine. Dacă sistemul spune că totul este ok, clientul își alege / cartea ei de vizită și specifică locația să fie trimis la el / ea. Următorul pas este un video chat cu un BCR de specialitate care verifică identitatea clientului. Apoi, generarea electronică a contractului va urma, care va fi semnat de către client și BCR reprezentant calificat de semnătură. Apoi cont de procesul de generare a începe, clientul primește acreditările și acces la platforma, cardul a fost transmis prin Poștă”, spune Cristian Mustață, șef departament strategie digitală la BCR.

George asemenea, Pachetul vine cu o serie de beneficii, inclusiv o comision 0 la retragerile de la orice Atm-uri în țară sau în străinătate.

„George’s, de auto-umplere caracteristică (recunoaște ceea ce’re după câteva apăsări de taste) este cel mai popular experiența utilizatorului. În primul trimestru al anului viitor, clienții BCR vor putea face plăți directe de la George de telefon”, spune Mustață.

The post George, digital banking app dezvoltat de către Erste, are peste 100.000 de utilizatori în România appeared first on Business Review.

George, digital banking app dezvoltat de către Erste, are peste 100.000 de utilizatori în România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *