George Bush funeraliile au avut loc noaptea trecută, cu un emoționant elogiu de lider în întreaga lume

DISTRIBUIE

George Bush, al 41st președinte al SUA, a fost înmormântat, ieri, în Houston, Texas, orașul său natal. Un pilot de vânătoare decorat în al doilea Război Mondial, un șef al CIA și vice-președintele Ronald Reagan înainte de a fi ales președinte în 1988, George Bush, a murit pe 30 noiembrie 2018, la vârsta de 94 de ani.

„Provenind dintr-o familie cu o tradiție de serviciu public, George Herbert Walker Bush a simțit responsabilitatea de a face contribuția sa atât în timp de război și în pace. Născut în Milton, Massachusetts, pe 12 iunie, 1924, el a devenit un lider al studenților de la Academia Phillips din Andover. La 18 ani s-a înrolat în forțele armate. Cel mai tânăr pilot din Marina când a primit aripi, a zburat 58 de misiuni de luptă în al doilea Război Mondial. Pe de o misiune în oceanul Pacific, ca o torpilă pilot de bombardier a fost doborât de Japonezi foc antiaerian și a fost salvat din apă de un U. S. submarin. El a fost decorat cu Crucea pentru curaj în acțiune.

Bush au transformat energiile sale spre terminarea studiilor și să întemeiezi o familie. În ianuarie 1945 s-a căsătorit cu Barbara Pierce. Au avut șase copii– George, Robin (care a murit ca un copil), Ioan (cunoscut ca Jeb), Neil, Marvin, și Dorothy.

În 1980 Bush a militat pentru nominalizarea candidatului Republican. A pierdut, dar a fost ales ca un coleg de Ronald Reagan. Ca Vice-Presedinte, Bush a avut responsabilitatea în mai multe zone interne, inclusiv Federal dereglementarea și programe anti-drog, și a vizitat zeci de țări străine. În 1988 Bush a câștigat nominalizarea Republicană pentru Președinte și, cu Senatorul Dan Quayle de Indiana ca colegul său de funcționare, el l-a învins Massachusetts Guvernatorului Michael Dukakis în alegerile generale.

Bush a confruntat cu o schimbă dramatic lume, ca Razboiul Rece s-a încheiat după 40 de amar de ani, imperiul Comunist s-a despărțit, și a căzut Zidul Berlinului. Uniunea Sovietică a încetat să existe; și Președinte reformist Mihail Gorbaciov, pe care Bush a susținut, a demisionat. În timp ce Bush a salutat martie democrației, a insistat reținere în S. U. politica față de grup de națiuni.

În alte domenii de politică externă, Președintele Bush a trimis trupele Americane în Panama pentru a răsturna regimul corupt de Generalul Manuel Noriega, care a fost în pericol securitatea canal și Americanii care trăiesc acolo. Noriega a fost adus în Statele Unite pentru a fi judecat ca un traficant de droguri.

Bush este cel mai important test a venit atunci când Președintele Irakian Saddam Hussein a invadat Kuweitul, apoi a amenințat să se deplaseze în Arabia Saudită. Promițând să elibereze Kuweitul, Bush s-au adunat Națiunilor Unite, U. S. oameni, și Congresul și-a trimis 425.000 de trupele Americane. Ei s-au alăturat de 118 000 de militari din țările aliate. După săptămâni de aer și rachete de bombardament, 100 de ore pe terenul de luptă numit Desert Storm dirijate Irakului de milioane de armată.

în Ciuda popularitate fără precedent din acest militare și diplomatice triumf, Bush a fost în imposibilitatea de a rezista nemulțumire la domiciliu de la un șovăitor economiei, creșterea violenței în interiorul orașelor, și a continuat deficit ridicat de cheltuieli. În 1992 și-a pierdut licitația pentru realegerea la Democrat William Clinton.” – mesajul de la Casa Albă despre fostul președinte.

The post George Bush funeraliile au avut loc noaptea trecută, cu un emoționant elogiu de lider în întreaga lume appeared first on Business Review.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *