Ministrul francez de Finanțe: vesta de culoare galben protestele sunt o catastrofă pentru economia națională

DISTRIBUIE

ministrul de Finanțe francez Bruno Le Maire, a spus că vestă galbenă au loc proteste în ultimele săptămâni au fost „o catastrofă” pentru economia franceză, rapoarte de BBC.

Aproximativ 125.000 de protestatari au ieșit sâmbătă împotriva taxele de combustibil, nivel de trai ridicat costurile și alte aspecte economice. Mai mult de 1.200 dintre ei au fost arestați de poliția franceză.

Le Maire, a descris situația ca pe o criză atât pentru societate și democrație, în timp ce președintele Macron este de așteptat să anunțe noi măsuri privind luni seara.

Paris, a văzut cele mai multe daune de la proteste, cu vitrine sparte, mașini arse și magazine jefuite.

vineri, francez de retail federația spus agenției de știri Reuters că comercianții cu amănuntul și-a pierdut aproape 1 miliard de EURO de la proteste a început pe 17 noiembrie. Ministrul Le Maire, a declarat săptămâna trecută că restaurantul comerciale au scăzut cu între 20 și 50 la sută. Există, de asemenea, îngrijorarea că protestele ar putea duce la o scădere în turism.

 

The post ministrul francez de Finanțe: vesta de culoare galben protestele sunt o catastrofă pentru economia națională a apărut pentru prima dată pe Business Review.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *