Consiliul Investitorilor străini: coroziv discursul politic care afectează companiile și angajații lor ar trebui să se oprească

DISTRIBUIE

Consiliul Investitorilor străini: coroziv discursul politic care afectează companiile și angajații lor ar trebui să se oprească

Consiliul Investitorilor Străini a reacționat la ultimele declarații ale guvernului și oficiali ai PSD, menționând că există 1,3 milioane de oameni angajați de companii străine și sugerând că aceste firme sunt încercarea de a face rău oamenilor că numai divizarea națiunii.

“Publice și discursul politic continuă să se întoarcă la rolul jucat în economia de companii românești cu capital străin. Membrii Consiliului Investitorilor Străini (FIC) sunt dezamagiti de acest discurs care încearcă să sugereze că „străinii” sunt în căutarea de a face rău României. Acest lucru servește doar pentru a antagoniza companii mari cu cele mici, companiile românești cu cele străine și a sectorului privat cu cel public. O națiune divizată nu este mai ușor de a guverna. O națiune divizată este pur și simplu o mai sărace națiuni.

companii Străine în limba română angajează 1,3 milioane de oameni, un sfert din totalul forței de muncă și sunt responsabile pentru jumătate din cifra de afaceri globală în România și mai mult de 50 la sută din exporturi. Aceste companii au o contribuție importantă la bugetul de stat în materie de impozit pe venit, impozit pe profit, contribuții sociale, TVA, accize și alte speciale sau taxe locale.

Deși această informație despre companiile străine este public acuzații nefondate abundă, diferă doar în ceea ce privește tonul și toate se concentreze pe același lucru: profitul. Dacă companiile străine înregistra profituri mici, aceștia sunt suspectați de deficiențe. Dacă vor raporta profituri mari sunt acuzat de a le realiza pe spate de angajații lor și prin oferirea de salarii foarte mici. Cu toate acestea, alte voci acuza companiile străine de oferire a salariilor care sunt prea mari pentru piața locală privarea companiile locale de mult nevoie de talent.

FIC a cerut autorităților în mod repetat pentru a publica într-un mod transparent pentru opinia publică și toată lumea pentru a vedea datele cu privire la toate impozitele plătite de companiile private și de stat din România și analiza care solicită politicienilor să ridice toate aceste semne de întrebare cu privire la activitatea de companii private din România.

Acest tip de discurs politic devine rapid de politici publice cu decizii pripite luate cu zero consultare. Cel mai recent exemplu este prezenta Ordonanță de Urgență care va modifica și de a modifica mai mult de 40 de acte juridice (legi, alte ordonanțe, hotărâri de guvern), în ultima ședință de Guvern din acest an. Aceste schimbări periculoase pentru legile organice, suspensii de termeni, de congelare de plăți, introducerea de noi impozite, crearea de sistemele de ajutor de stat și fondurile de investiții cu scop clar va avea un impact profund asupra multor domenii ale economiei și va testa rabdarea de întreprinderi și cetățeni.

FIC-ar dori să subliniez faptul că sectorul privat este rezistent și adaptabil în limite rezonabile și nu se pot îndoi de orice decizie fără costuri pentru ei sau pentru societate în general. FIC consideră că această Ordonanță de Urgență nu ar trebui să fie adoptate și suntem întotdeauna disponibile pentru un dialog constructiv pentru a pune capăt corozive discursul politic care afectează companiile și angajații lor, dar în cele din urmă va afecta societatea românească.”

The post Consiliul Investitorilor Străini: coroziv discursul politic care afectează companiile și angajații lor ar trebui să se oprească apărut pentru prima dată pe Business Review.

Consiliul Investitorilor străini: coroziv discursul politic care afectează companiile și angajații lor ar trebui să se oprească

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *