Fondul Proprietatea: măsuri fiscale propuse sunt o bombă cu ceas pentru economia românească

DISTRIBUIE

Fondul Proprietatea: măsuri fiscale propuse sunt o bombă cu ceas pentru economia românească

Fondul Proprietatea critică măsurile propuse de Guvern arată că consecințele vor fi devastatoare pentru economie, cu efecte negative care vor cascadă de-a lungul întregii economii și pună în pericol creșterea economică viitoare.

Fondul Proprietatea este extrem de îngrijorat de proiectul de Ordonanța de Urgență a Guvernului („OUG”) privind măsuri fiscal-bugetare, publicat pe 18 decembrie 2018 de către Ministerul de Finanțe. În Fondul Proprietatea lui de vedere, consecințele grave ale măsurilor propuse vor fi următoarele:

  • La Pilonul II de Pensii Private riscul de a fi distruse și sustenabilitatea pensiilor în viitor va deveni nesigur. Această măsură specifică poate avea un impact semnificativ asupra pieței de capital din românia, a căror creștere a fost în mod constant susținută de pensii private fonduri în ultimii ani. Dacă a trecut, această măsură va fi pe termen nelimitat întârziere României upgrade la statutul de Piață Emergentă.
  • Plafonarea prețurilor la gaze de la 68 LEI /MWh contrazice în mod flagrant deja aprobat legislația românească, precum și obligațiile României ca stat membru al Uniunii Europene să respecte principiile pieței libere și de liberalizare a pieței de gaze naturale. Independența energetică a româniei va fi pus la risc semnificativ, iar țara ar trebui să se bazeze pe surse externe de gaze naturale la preturi mai mari ca Guvernul va avea nici un control asupra.
  • impozit de 3% din cifra de afaceri pentru companiile energetice riscă să conducă la insolvență a unui număr de aceste companii și, ulterior, disponibilizări. Acest lucru ar periclita serios securitatea întregului sistem energetic în România.

Comentând cu privire la proiectul de OUG, Johan Meyer, directorul executiv al Franklin Templeton Investments Limited și Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea, a declarat: „Dacă vor fi adoptate, măsurile propuse vor avea efecte negative semnificative, care va cascadă de-a lungul întregii economii românești, va pune în pericol creșterea economică viitoare și va izola România de la mediul de afaceri internațional. Mai mult decât atât, multe dintre măsurile propuse vor fi suportate de către consumatorii finali, ca urmare a creșterii prețurilor la energie și a costurilor de credit. Pentru măsurile care au atât efecte profunde, predictibilității și transparenței procesului legislativ este vitală, precum și luând în considerare foarte atent lor financiare și impactul economic. Suntem, practic, stă pe o bombă cu ceas și cerem Guvernului să-l dezamorseze urgent de retragere a proiectului de OUG.”

Johan Meyer a mai adăugat: „Dacă luăm în considerare o valoare masiv de distrugere pe bursa de Valori București, în urma publicării proiectului de OUG, cu siguranță acest lucru ridică întrebarea dacă Guvernul va pierde mai mult în valoarea propriei companii listate în comparație cu impozitele reprezintă ea pentru a obține. Statul va obține, de asemenea, dividende mai mici de la aceste companii, care în continuare indică faptul că aceste măsuri propuse sunt o sabie cu două tăișuri.”

Fondul Proprietatea solicită Guvernului să ia în considerare consecințele dezastruoase ale acestor măsuri și, ulterior, să retragă întregul pachet de măsuri. Fondul Proprietatea recomanda ca orice viitoare propuneri fi luată după consultări adecvate și transparente, cu întregul mediu de afaceri și partenerii sociali.

post Fondul Proprietatea: măsuri fiscale propuse sunt o bombă cu ceas pentru economia românească appeared first on Business Review.

Fondul Proprietatea: măsuri fiscale propuse sunt o bombă cu ceas pentru economia românească

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *