Fitch a revizuit negativ perspectivele pe BCR și BRD datorează impozit special pe active, vede „un risc mai mare de intervenție guvernamentală” în sectorul bancar din românia în cazul unui default suveran

DISTRIBUIE

Fitch a revizuit negativ perspectivele pe BCR și BRD datorează impozit special pe active, vede „un risc mai mare de intervenție guvernamentală” în sectorul bancar din românia în cazul unui default suveran

Fitch Ratings, una dintre cele trei mari mondială a agențiilor de rating, a declarat, vineri, că a revizuit perspectiva de la negativă la stabilă la BCR și BRD-Groupe Societe Generale, două dintre cele mai mari bănci din românia, avertizând că se estimează un risc mai mare de intervenție a guvernului în sectorul bancar din românia, în cazul unui default suveran.

Fitch a afirmat, de asemenea, pe Termen Lung IDR de UniCredit Bank la ‘BBB-‘ cu perspectivă negativă, și de Banca Transilvania de la ‘BB+’, cu perspectivă stabilă.

„revizuirea Perspectivelor de la BCR și BRD reflectă semnificativ probabilitatea ca Fitch va fi, în viitor, pac ratingurile băncilor românești la un nivel mai sus român suveran (BBB-/Stable), mai degrabă decât două crestături în prezent,” Fitch a spus.

„Acest lucru, la rândul său reflectă potențial risc mai mare de intervenție a guvernului în sectorul bancar din românia, în cazul unui default suveran, care ar afecta în mod negativ bănci’ capacitatea de a deservi obligațiile lor. Această posibilă schimbare în Fitch’s view este determinată de o serie de recent, propuse sau adoptate măsuri legislative, care ar putea avea un impact negativ semnificativ asupra băncilor, cele mai acute fiind un impozit special pe activele bancare,” agenția indică.

La acțiunile de rating sunt parte din Fitch’s revizuire periodică a mari banci din romania.

În Fitch’s view, Erste, SG și UCB va continua să aibă o mare înclinație pentru a sprijini subsidiarele din românia, pentru că România și întreaga central și est Europene, rămâne de importanță strategică pentru fiecare dintre ele.

Acest punct de vedere, de asemenea, ia în considerare băncile subsidiare’ proprietate majoritar, nivelul ridicat de management operațional și integrarea între bănci și părinții lor, recordul de asistență la data și dimensiunea limitată a filialelor lor în raport cu părinții’, ceea ce face posibil suport de gestionat.

„Perspective Negative pe BCR’s Locală pe Termen Lung și în Valută Aprofundate și pe BRD’s IDR pe Termen Lung reflectă potențialul de Fitch pentru capac banca românească opiniile la o treaptă mai sus suveran, mai degrabă decât la două trepte mai sus, ca în prezent,” agenția de rating a spus.

Fitch vede mediul de operare pentru băncile din românia, devenind din ce în ce mai dificil, în funcție de o serie de banca-neprietenos măsuri adoptate sau propuse de către autorități.

potențial mai gravă, este o taxă impusă băncilor, legate de bănci’ active financiare și valoarea de rata interbancară ROBOR, la care cele mai multe credite de retail sunt legate, potrivit agenției.

„estimăm că, la actuala rată trimestrială de 0,3 la sută, taxa specială ar putea reduce anualizate (9M18 sau 1H18) pre-impozitul pe profit cu 44% (BT), 56% (BCR) și 68% (UCBRO), după ajustarea pentru o mai normalizat costul de risc de 100 bp a creditelor brute și un potențial fiscal scut furnizate de către levy,” Fitch estimează.

BCR’s și BRD’s Aprofundate sunt în special sensibile la o revizuire în Fitch’s evaluarea riscurilor de țară care se confruntă băncile din românia.

„Dacă propunerea de măsuri punitive, cum ar fi banca fiscale sunt implementate conform planului și să rămână în locul de dincolo, pe termen scurt, sau daca suplimentare măsuri neconvenționale, provocând pierderi bancare și slăbirea bănci’ de solvabilitate sunt adoptate, ne-ar putea capac bănci’ Aprofundate la o treaptă mai sus suveran IDR si downgrade la bănci’ Aprofundate în consecință,” Fitch avertizează.

post Fitch a revizuit negativ perspectivele pe BCR și BRD datorează impozit special pe active, vede „un risc mai mare de intervenție guvernamentală” în sectorul bancar din românia în cazul unui default suveran apărut pentru prima dată pe Business Review.

Fitch a revizuit negativ perspectivele pe BCR și BRD datorează impozit special pe active, vede „un risc mai mare de intervenție guvernamentală” în sectorul bancar din românia în cazul unui default suveran

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *