Consultanti fiscali: 2019 bugetul nu este încă gata, Ne-am aștepta noi modificări fiscale în următoarele săptămâni

DISTRIBUIE

Consultanti fiscali: 2019 bugetul nu este încă gata, Ne-am aștepta noi modificări fiscale în următoarele săptămâni

Cea mai mare problemă în România nu este la nivelul de impozitare, dar schimbările fiind făcute peste noapte, și imprevizibil al întregului sistem, potrivit lui Dan Manolescu, președintele Camerei de Consultanti Fiscali. De asemenea, el a spus, la 13ron – a ediție a EY Conferința Anuală de Taxe, care în fiecare decembrie este o perioadă plină de schimbări fiscale în curs de pregătire pentru anul următor’s de buget.

„Cea mai mare problemă pentru bugetul este atunci când acesta este dezvoltat. În scopul de a finaliza proiectul de buget pentru anul viitor, autoritățile de a face schimbări în sistemul fiscal, creșterea taxelor sau creând altele noi. În a doua fază, în procesul de executare a bugetului, este mai ușor pentru autorități să schimbe destinația de niște bani, în scopul de a rămâne sub limitele deficitului. Cea de-a doua fază este mai flexibil, dar la faza de proiect este mai dificilă. Acest lucru este de ce ne asteptam noi schimbări în următoarele săptămâni, deoarece nu avem încă buget pentru anul 2019”, a spus Manolescu.

El a adăugat că această situație a avut loc în ultimii 10 ani – nu este ceva nou.

“2018 a început cu revoluția fiscală: mutarea contribuții, split TVA, noi restricții pentru a reduce costurile de finanțare. Se părea că în acest an nu a fost de gând să fie un set de modificări deja introdus. Dar în ultimele zile din 2018, guvernul a venit cu o nouă și neașteptată pachet de măsuri fiscale care a surprins și nedumerit atât contribuabilii, cât și chiar de unele autorități de stat. Și se pare că lucrurile vor’t opri aici, și alte modificări vor fi în curând. Deci, vom continua pentru a apela pentru predictibilitatea legislației fiscale,”, a declarat Alex Milcev, partener, Cap de Impozitare și asistență Juridică Departamentul de EY România.

La această ediție a conferinței, specialiști EY abordat probleme de reglementările fiscale din România cu impact asupra raportării fiscale, impozitele directe și impozitele indirecte, precum și cele mai recente evoluții în procedurile fiscale la nivel mondial.

Printre temele abordate pe parcursul a 13-a ediție a Anual EY Tax Conferinței au fost: 2019 tendințe în materie de impozitare și nevoia de transformare în România, Romania’s strategiei fiscale și alinierea la tendințele internaționale, schimbări în legislația fiscală cu impact asupra impozitele directe și indirecte sau 2019 impozitul pe venit provocări. În același timp, EY specialiști analizate internațional subiecte de interes cum ar fi Brexit și unele dintre consecințele sale pentru contribuabilii din România și provocări legislative pentru România adus de către European TVA Directive.

fiscale Semnificative probleme pentru 2019:

  • directivele Europene ATAD și SDS – printre prioritățile strategice ale româniei Președinția Consiliului Uniunii Europene

“Azi am descris cele mai recente modificări aduse legislației fiscale române, dar, de asemenea, ce probleme practice trebuie să fie luate în considerare de către contribuabilii care la sfârșitul anului fiscal 2018. Am discutat, de asemenea, fiscale internaționale, tendințe, cum ar fi Directivele Europene și ATAD țări, care va fi cel mai probabil face parte din prioritățile strategice ale României’s mandatul președinției Consiliului UE,”, spune Andra Cașu, a Impozitelor Indirecte associate partner, EY România.

  • România va trebui să ia măsuri cu privire la split TVA mecanism de plată, în caz contrar procedura privind încălcarea dreptului comunitar poate continua

“2018 nu a adus schimbări majore în legislația în materie de TVA. Poate cel mai important a fost introducerea unei cote reduse de 5% pentru serviciile de restaurant. 2019 este, cu toate acestea, mai mult o provocare pentru România, având în vedere că în noiembrie 2018, Comisia Europeană a trimis o notificare oficială în țara noastră pe TVA split mecanism de plată, spunând că ar trebui să nu mai fie aplicate, marcând astfel primul pas spre o procedură privind încălcarea dreptului comunitar. Prin urmare, în 2019, România va trebui să ia măsuri în această privință, în caz contrar procedura privind încălcarea dreptului comunitar poate continua,”, spune Ioana Iorgulescu, a Impozitelor Indirecte Associate Partner, EY România.

în Plus, în 2019 (până la sfârșitul anului), așa-numita “remedieri rapide” – fast-track soluțiile adoptate la sfârșitul anului 2018 la nivelul Uniunii Europene va avea, de asemenea, să fie puse în aplicare în România. Acestea se referă la comerțul intracomunitar cu bunuri și au ca scop reducerea fraudei în materie de TVA.

  • un Alt an dificil atât pentru angajatori și angajați

“Modificări în domeniul fiscal pentru industria de construcții au ridicat multe întrebări despre modul în care acestea ar trebui să fie puse în aplicare. Aceste modificări vor aborda problemele ridicate în acest domeniu ceea ce privește lipsa forței de muncă și a evaziunii fiscale? Relaxarea condițiilor de obținere a permiselor de muncă pentru cetățenii străini ar putea ajuta pentru a rezolva într-o oarecare măsură și în unele zone, problema de lipsa forței de muncă. În alte zone, o astfel de soluție ar putea veni în contextul de angajatori’ preocuparea de a crea flexibil si stimulente atractive si retentia angajatilor politicile,”, spune Stela Andrei, director, Impozitului pe Venit și a Contribuțiilor Sociale, EY România.

Amendamentele la Pilonul II de Pensii vor reprezenta provocări atât pentru contribuabili, cât și opțiunea de a transfera, în anumite condiții, pentru primul pilon al sistemului de pensii și gestionarea acestor fonduri de pensii private care vor fi afectate de noile cerințe legislative.

Ca urmare a schimbului de informații între autoritățile române și între state, mai multe controale sunt de așteptat în ceea ce privește impozitarea veniturilor din salariu și venituri personale, domiciliul fiscal și angajat de mobilitate, atât pentru străinii care vin în România și pentru Românii care merg în străinătate.

  • gestiune a Riscurilor devine o prioritate în domeniul prețurilor de transfer

“În contextul creșterii numărului verificărilor efectuate de către autoritățile fiscale române în domeniul prețurilor de transfer și având în vedere complexitatea lor, de gestionare a riscurilor în acest domeniu este o prioritate pentru contribuabilii români,”, spune Gabriela Bancescu, senior manager, Prețurile de Transfer, EY România.

Astfel, la prețuri adecvate și documentația din interiorul grupului, prețurile tranzacției, precum și gestionarea de controale fiscale și soluționarea prețuri posibile litigii sunt aspecte critice pentru orice companie multinațională.

Pe post de consultanti Fiscali: 2019 bugetul nu este încă gata, Ne-am aștepta noi modificări fiscale în următoarele săptămâni appeared first on Business Review.

Consultanti fiscali: 2019 bugetul nu este încă gata, Ne-am aștepta noi modificări fiscale în următoarele săptămâni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *