Luptă aprigă în partea de sus a sistemului bancar românesc între Banca Transilvania și BCR

DISTRIBUIE

Luptă aprigă în partea de sus a sistemului bancar românesc între Banca Transilvania și BCR

primele două mari bănci din România sunt postați similare profit și activele acest an, iar cifrele actuale sugerează lupta pentru primul loc este departe de a fi rezolvată.

Până la jumătatea anului 2018, un istoric de mișcare s-a întâmplat în sistemul bancar românesc. Banca Comerciala Romana (BCR) a fost detronat din partea de sus a băncilor de către Banca Transilvania, după aproape două decenii de domnie. Banca Transilvania a ajuns la RON 75.3 miliarde de euro în active, în timp ce BCR a rămas la RON 70.2 miliarde de euro.

diferența a menținut până la sfârșitul lunii septembrie, când Banca Transilvania a postat active de RON de 76,5 miliarde de euro, în timp ce BCR și-a păstrat poziția a doua, cu active de RON 72.2 miliarde de euro.

BCR a fost lider al sistemului bancar românesc de la sfârșitul anilor 1990. De-a lungul anilor, principalul concurent a fost BRD – Groupe Societe Generale.

Dar nu a fost BRD, care au depășit BCR ca lider al băncilor locale, dar Banca Transilvania. Înapoi în 2006, BT a fost doar o mică bancă cu sediul central în Cluj, încercarea de a face drumul său în sistem.

banca a crescut în mod organic de-a lungul anilor, dar și-a schimbat strategia dupa ce a crescut suficient de mare și a început să cumpere mici concurenți.

Această strategie a fost suficient de bun pentru a se asigura că BT preia BCR în urma achiziției de Bancpost.

Banca Transilvania a cumpărat de la Bancpost de la Eurobank, în noiembrie 2017, dar tranzacția a fost aprobată de autoritățile bancare în luna Martie a acestui an și de integrare a operațiunilor a fost finalizat în al doilea semestru al acestui an.

grupul Banca Transilvania este compus din BT Leasing, BT Direct IFN, BT Microfinantare IFN, BT Assest Management, ERB Leasing IFN și ERB Retail Services IFN.

profituri Record pe guvernul de inflație-stimularea politicilor

Recent datele băncii centrale arată că 35 de bănci care operează în România au înregistrat, în primele nouă luni din acest an cel mai mare profit în ultimul deceniu, în calitate îmbunătățită a cererii de credite, combinate cu un nivel scăzut ratele NPL au stimulat veniturile.

rentabilitatea activelor (ROA)-cheie de index a crescut cu 29 la sută în luna septembrie comparativ cu luna septembrie 2017, la 1.76, cel mai ridicat nivel din septembrie 2008, potrivit băncii centrale seria consultat de către Business Review.

ROA este calculat prin împărțirea anuală a profitului net de medie total active, iar acest lucru înseamnă că băncile românești au înregistrat un profit total de RON de 5,8 miliarde de euro (1,2 miliarde de EURO) în ianuarie-septembrie 2018, în termeni anuali, în conformitate cu Banca Transilvania.

Un recent BR Analiza a arătat că România și marile bănci au postat profituri impresionante în primele nouă luni ale acestui an, ca interesul lor venituri, legate de creșterea dobânzilor la credite într-un moment când inflația a atins punctul culminant, a crescut semnificativ.

în ultimii ani, guvernul a adoptat o strategie de salariu condus de creștere, stimularea consumului și creșterea PIB-ului, dar acest model a generat mai mare fiscală și deficitele de cont curent – precum și ratele mai ridicate ale inflației.

totalul activelor bancare din Romania a crescut cu 9,5 la sută pe an în septembrie, până la RON 445.2 miliarde EUR (95.7 miliarde de euro), egal cu aproximativ 46,9 la suta din valoarea estimată a PIB în 2018.

rezultate îmbunătățite de băncile din românia sunt din cauza la o scădere bruscă a creditelor neperformante (NPL) raport de 8 la sută în luna septembrie 2017 la 5,6 la sută în luna septembrie 2018, potrivit băncii centrale de date.

Dar băncile încă se luptă pentru a găsi clienți pentru creditele lor, ca împrumut-la-depozit raport-cheie index a continuat să scadă – de la 80.3 la sută în luna septembrie 2017, la 76,4 la sută în luna septembrie a acestui an, în ciuda mai mare de consum și credite ipotecare cererii de indivizi.

sistemul bancar din România are în prezent 35 de bănci, după o perioadă de consolidare.

acest post luptă Aprigă în partea de sus a sistemului bancar românesc între Banca Transilvania și BCR apărut pentru prima dată pe Business Review.

Luptă aprigă în partea de sus a sistemului bancar românesc între Banca Transilvania și BCR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *