Facebook, acuzat de a da date despre utilizatori pentru a Neflix și Airbnb

DISTRIBUIE

Facebook a dat date despre utilizatori de la diferite companii, cum ar fi Netflix și Airbnb, chiar și după ce a tăiat date pentru cele mai multe aplicații în 2015, potrivit documentelor publicate de un avocat Britanic de investigare fals știri și social media, citat de Reuters.

sunt 223 de pagini de comunicare internă din 2012 și 2015, între angajați în high-management, inclusiv Mark Zuckerberg, care oferă noi dovezi că Facebook a angajat în comportament anticoncurențial.

În 2014, compania a identificat aproximativ 100 de aplicații ca fiind fie „lui Mark prieteni” sau „Sheryl prietenii lui” și, de asemenea, urmărite de câte aplicații au fost cheltui bani pe Facebook ads, conform documentelor, referindu-se la Zuckerberg și Chief Operating Officer Sheryl Sandberg.

o perspectivă în gândirea de Facebook directori în această perioadă ar putea invita noi de reglementare în practicile de afaceri. Facebook a spus că a stat de deliberări și decizii, dar a menționat că aceasta ar relaxa un „out-of-data de” politică limitată concurenților utilizarea datelor sale. Un document spus astfel de concurent aplicații avut anterior nevoie Zuckerberg aprobare înainte de a utiliza instrumente de Facebook pune la dispoziția dezvoltatorilor de aplicații.

Facebook, care a descris Six4Three caz ca nefondate, a declarat lansat de comunicații au fost „selectiv scurgeri” și l-a apărat sale destinații de plasare. Ea are, de asemenea, a descris aceste oferte ca lovitura pe termen lung extensii, dar nu a precizat când aceste acorduri s-a încheiat.

Deși a depus sub sigiliu și redactat în proces, comunicarea internă este necesar să fie făcute publice, pentru că „acestea ridică întrebări importante despre cum Facebook tratează datele utilizatorilor, politicile lor de lucru cu dezvoltatorii de aplicații, și modul în care acestea își exercită poziție dominantă în social media pieței”, a spus Damian Collins, un parlamentar Conservator Britanic, a declarat pe Twitter.

Netflix, Airbnb, Lyft și Badoo, societățile menționate printre cele alb-enumerate bu Facebook, nu a făcut comentarii pe această temă.

post Facebook acuzat de a da date despre utilizatori pentru a Neflix și Airbnb apărut pentru prima dată pe Business Review.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *