EY: creșterea Economică în piețele emergente încă se confruntă cu corupție legate de provocări

DISTRIBUIE

EY: creșterea Economică în piețele emergente încă se confruntă cu corupție legate de provocări

În ultimii cinci ani, piețele emergente au văzut schimbări semnificative și de o puternică dezvoltare, care au devenit centre de putere economică și de stimulare a dezvoltării globale. Cu toate acestea, schimbări în regulament și o mai intensă lupta împotriva corupției sunt perspective de schimbare când vine vorba de riscuri, potrivit unei analize realizate de Simona Radu, Partener Asociat, Medico-legale & Integritatea Servicii la EY România.

Organizațiile trebuie să ia aceste provocări în considerare: deși piețele emergente sunt foarte promițătoare și oferă o multitudine de oportunități, creșterea riscurilor legate de fraudă, mită și corupție continuă să fie potențialelor obstacole în calea creșterii.

luare de Mită și practicile de corupție perceput ca fiind mai răspândite în piețele emergente

Potrivit unui studiu EY intervievati că percepția de fraudă în piețele emergente, inclusiv în România, 42% dintre respondenți cred că frauda și corupția sunt printre cele mai mari riscuri pentru afacerile lor, în comparație cu 29 la sută dintre respondenți, în piețele dezvoltate.

Peste 52 la sută dintre cei chestionați spun că practicile de corupție sunt mai multe pe scară largă pe piețele emergente, comparativ cu doar 20 la sută pe piețele dezvoltate.

nivelurile percepute de luare de mită și corupție pe piețele emergente s-au dublat comparativ cu cele de pe piețele dezvoltate din ediția 2012 a studiului. Având în vedere creșterea regulamentul nivel și eforturile de a aplica și de conformitate pe piețele emergente, este îngrijorător faptul că acest decalaj nu a scăzut.

16 la sută dintre respondenți, în piețele emergente, a spus că „mita este o practică obișnuită pentru a obține contracte”. În acest context, studiul constată că există multe situații în care organizații, angajații sau reprezentanții cred că un tip de stimulare pentru terți este necesar pentru a garanta supraviețuirea companiei. Activități cu risc ridicat includ obținerea de licențe, achizitii, facturare și plăți pentru materiale și consumabile. Mita poate varia de la o sumă mică de bani pentru a facilita eliberarea de marfa de la granița cu sute de mii de dolari pentru a câștiga o licitație publică pentru un proiect major de infrastructură.

riscul de urmărire penală pentru companiile care merge dincolo de propria lor angajații’ activități legate de corupție în legătură cu reprezentanții părților terțe, de extindere la distribuitori, agenți sau parteneri.

în Plus, raportul EY arată că există încă mulți manageri care cred efectuarea plăților în numerar în schimbul avantaje comerciale este o practică acceptabilă. 19 la sută dintre respondenți, în piețele emergente a spus acest lucru ar putea fi justificată, în comparație cu doar 6 la sută pe piețele dezvoltate.

În multe țări, tradiții culturale, mese festive, cadouri sau divertisment nu sunt considerate o parte integrantă a relațiilor de afaceri. Cu toate acestea, aceste tipuri de practici au fost folosite mult mai puțin în ultimii ani, în special pe piețele dezvoltate. În piețele emergente, încercările de a obține un avantaj comercial printr-o astfel de ospitalitate măsuri înainte de a închide o afacere importantă se deschid companii și managerii lor la riscul potențial de a fi considerat responsabil pentru luare de mită în actuala legislație anti-corupție.

De asemenea, studiul a identificat o serie de factori economici care pot duce la cazuri de fraudă. În majoritatea piețelor emergente, există o diferență semnificativă între veniturile din sectorul public și privat de angajați, și tentația pentru cei din sectorul public, pentru a obține un câștig personal poate fi semnificativ mai mare.

impactul modificarilor legislative

În general, managerii companiilor de pe piețele emergente spun că au văzut-o doar o ușoară îmbunătățire în mediul de afaceri atunci când vine vorba de fraudă și corupție în ultimii patru ani. Unele țări au văzut semnificative modificări de percepție referitoare la fraudă și corupție destinații de plasare. De exemplu, în România această percepție a scăzut de la 46 la 34 la sută, în timp ce în India a scăzut de la 67 la 40 la sută.

prin Urmare, un obiectiv important care companiile multinaționale care operează pe piețele emergente trebuie să suport este mai riguroasă asimilarea și aplicarea locală a legislației anti-corupție în procedurile interne și externe.

din punct de vedere Legal, cele mai multe țări, inclusiv pe piețele emergente, au avut politicile anti-corupție în legislația lor pentru mai mulți ani și au fost aplicarea lor în din ce în ce mai riguroase maniere. Unele dintre ele au semnat Convenția ONU împotriva corupției și mulți au semnat, de asemenea, OECD anti-corupție convenție.

reducerea diferenței dintre intenție și comportament

Într-un mediu tot mai competitiv, în cazul în care vom vedea tehnologia folosită ca un facilitator de comportament imoral, rolul managementului este de a deveni esențial în redefinirea etică ordinea de zi și modernizarea programele de conformitate pe baza de analiză de date, în scopul de a minimiza integritatea erori, astfel că tehnologia va fi folosită numai în detectarea și prevenirea actelor ilegale.

În același timp, companiile trebuie să se asigure că au pus în aplicare proceduri adecvate de raportare, inclusiv a mecanismelor de a semnala nereguli care pot sprijini procesul de a răspunde la acuzațiile de fraudă de către angajați și alte părți terțe.

În concluzie, deși statele au introdus mai multe și mai multe dispoziții anti-corupție în legislația lor și a organizațiilor de a investi mai mult în respectarea programelor, lupta nu s-a terminat.

post EY: creșterea Economică în piețele emergente încă se confruntă cu corupție legate de provocările apărut pentru prima dată pe Business Review.

EY: creșterea Economică în piețele emergente încă se confruntă cu corupție legate de provocări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *