Banca europeană de Investiții VP: România are o multime de surse de finanțare; lipsa de proiecte este problema

DISTRIBUIE

Banca europeană de Investiții VP: România are o multime de surse de finanțare; lipsa de proiecte este problema

Andrew McDowell, vicepreședinte al Băncii Europene de Investiții (BEI), a declarat că obținerea de finanțare pentru proiecte-nu este o problemă pentru România, deoarece există o mulțime de surse, dar că problema este insuficientă efort pus în proiecte, care, astfel, nu poate atrage mai mulți bani Europeni, atât atunci când vine vorba de public, precum și a investițiilor private.

În acest sens, România se situează printre ultimele locuri în Uniunea Europeană, în conformitate cu BEI studiu.

Din 2007 până în 2015, România a primit de 35,5 miliarde de euro în fonduri europene, din care a cheltuit doar 5,8 miliarde EUR rang 18ron în Europa din punct de vedere al procentului de absorbție.

guvernatorul băncii Centrale, Mugur Isărescu, a declarat că, de asemenea, a vorbit despre nevoia de investiții: „creșterea Economică este strâns legată de ciclurile economice, dar durabilitatea sa depinde strategice, investiții pe termen lung mult mai mult decât pe termen scurt a consumului de impuls.”

McDowell a subliniat nevoia de investiții în infrastructură: „știm cu toții că România are nevoie de o mai bună infrastructurii economice și sociale. Mai ales pentru transport, dar, de asemenea, de mediu, de sănătate și educație. De finanțare nu este principalul obstacol – pregătirea de proiecte este de.”

având în Vedere că guvernul insistă să facă proiecte majore prin parteneriate public-private în loc de a folosi bani Europeni, McDowell a spus, „este important să se înceapă cu proiecte mici, care sunt ușor pentru a finaliza, în cazul în care succesul este garantat. Dar cel mai rău lucru care se poate întâmpla este să înceapă un proiect care este prea mare pentru PPP, pentru că se va trage România în jos.”

BEI studiu a arătat că 73% dintre companiile romanesti sunt bazându-se pe finanțare internă, și 70 la sută din proprietarii de afaceri spun că nu pot face planuri de investiții datorită caracterului imprevizibil și lipsa de forță de muncă.

Investițiile făcute de companii au, de asemenea, cele mai mici rate din UE: doar 68% dintre companii au investit în ultimul an, în timp ce media UE este de 87%.

The post Banca Europeană de Investiții VP: România are o multime de surse de finanțare; lipsa de proiecte este problema a apărut pentru prima dată pe Business Review.

Banca europeană de Investiții VP: România are o multime de surse de finanțare; lipsa de proiecte este problema

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *